Сексът, който ще правим до 24 април, е най-разтърсващ и горещ, сочат звездните прогнози. Това се дължи на преминаването на Венера през зодиакалното съзвездие Телец , което вече започна.

Докато небесната любовница е в своя астрологичен дом, тя ще се грижи за семейните отношения и дълготрайните приятелства. Периодът ще способства за укрепване на любовните взаимоотношения между партньорите, а конфликтите постепенно ще затихнат и ще намерят своето разрешение.

Докато любовта ще е в своя апогей обаче, може да се появят проблеми с финансите. А в този период парите ще играят важна роля. Те могат да създадат по-трайни съюзи, но могат и да разрушат вече съградените такива. Това се дължи на факта, че Меркурий е в ретроградната фаза, което допълнително влияе негативно върху финансовата стабилност. Тази фаза обаче ще бъде до 15 април. След това Меркурий ще влезе в нормалния си път и ще помогне на Венера да се разгърне в пълния си блясък.

Ретроградният Меркурий ще окаже негативно влияние и върху новите запознанства, но след неговото приключване астрологичната бариера ще падне. Затова съветът на астролозите е до 15 април да се съсредоточим към настоящата си връзка, а ако не сме в такава, да не бързаме с интимните срещи с нови партньори.

На 17 април Венера ще се окаже в опозиция с Юпитер, което би могло да доведе до нови конфликтни ситуации. Това е и причината астролозите да съветват всички онези, които са решили да отведат партньора си до олтара, да го направят след 17 април. Брачните съюзи, сключени именно след този ден, ще бъдат трайни и ползотворни, уверяват още спецовете по въпроса. Времето е прекрасно и за нови романтични запознанства за необвързаните.

Като цяло в астрологичeн план април е сложен месец, изпълнен с явления и емоции с противоречив характер. Най-голямо звездно напрежение има в първата и последната декада. В първата половина на месеца планетите в Овен влизат в конфликт с планетите в Козирог, заради съвпада на кардинални зодиакални знаци в тези две съзвездия. А това означава, че 6 от десетте астрологични планети са в борба помежду си.

Марс прави и две жестоки съединения през месеца. В първата седмица той е във връзка със Сатурн, а в последната – с Плутон. Това е първото съединение на Марс и Сатурн в Козирог за близо три десетилетия. Предишното бе през февруари и март 1990 г., когато имаше много конфликти в Източна Европа, имаше разпад на Съветския съюз.

Априлското съчетание на планетите носи предпоставки за конфликти и насилствени инциденти. На астрологично ниво нараства вероятността за екстремизъм, за дипломатически усложнения, ескалация на международни и военни конфликти.

Горното обаче изобщо не пречи да се обичаме и да се наслаждаваме на секса и любовта си един към друг.

Четете още: Секс хороскоп за април