Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Любовен април и нова страст очакват Стрелци и Скорпиони

Когато четете хороскопа си, не забравяйте, че това са общите тенденции за доста разнородни читатели, на различна възраст, с различни приоритети, едни с установени отношения, други очакващи да създадат такива, а трети вече ги приключват. Всяка прогноза за знак се отнася за 1/12 част от населението и няма как да има покритие за всички очаквания с няколко реда. За най-точна прогноза се препоръчва личният хороскоп. А сега като предупреждение към всички: Меркурий продължава да бъде ретрограден до 15 април. Влиянието от неговата ретроградност ще се чувства и малко след това. През този период не предприемайте нищо важно, не започвайте нищо ново, избягвайте да сключвате договори, да купувате големи покупки като автомобил, битова техника, офис техника. Добре е да не се подписвате за брак и да избягвате новите запознанства. След тази дата започва и растящият период на Луната и имате зелена светлина за действия. Благоприятен и щастлив месец април на всички!

Везни – Марс ще преминава през сектора на дома и семейството, от който семейният живот ще стане по-ярък и по-динамичен. Ще изпитвате желание за действия: ремонтирайте, отправете се съвместно на семейна почивка, купете нещо ново за къщата. Старите конфликти в семейството могат да се появят отново. Бъдете много търпеливи и поддържайте спокойна атмосферата. Сега можете да преразпределяте отговорностите и да променяте правилата в семейството.

Ретроградният Меркурий се намира в сектора на партньорството ви до 15 април. В отношенията с партньорите може да настъпи период на неразбирателство. Не са изключени разногласия със съпруг/а, близък човек или бизнес партньор. Ще видите перспективите за отношенията си по-ясно, ще направите правилните изводи и ще стигнете до по-високо ниво на взаимно разбирателство. Има значение баланса в отношенията, така че всяка страна да се чувства равна. Погледнете в миналото, съживете спомените и търсете решения на днешните проблеми. Възможно е да възстановите отношения с човек от миналото.

Този пролетен месец ще ви направи по-открити и ще имате по-голяма потребност да споделяте чувствата, мислите, впечатленията с любимия си човек. Ще можете да докажете своята загриженост и преданост към него. За тези, които са все още сами, периодът е многообещаващ. Не губете надежда, имайте вяра, но положете усилия и вие. Когато човек си помага сам, тогава и Бог му помага.

Скорпион – Марс ще бъде в сектора на общуването. Във вашия живот ще е важна информацията, която ще получавате от различни източници. Можете да постигнете много с помощта на думите и дар словото на убеждението. През този период ще станете активни, мобилни и общителни. Опитайте се да избегнете конфликтите и неудобни ситуации, тъй като огънят и страстта на Марс могат да ви направят по-критични.

Ретроградният Меркурий ще преминава през сектора на здравето и работата до 15 април. Време е да се погрижите за себе си и да внесете ред в света около себе си. Обърнете внимание на грижата за здравето и хигиената, водете активен начин на живот, посещавайте фитнес, яжте здравословна храна, по-често се разхождайте, почивайте. За съжаление през периода на този транзит има риск от нараняване, така че трябва да сте по-внимателни от обикновено. Слушайте сигналите на тялото, може би отдавна ви изпраща съобщения, на които не сте обръщали внимание. Ще се засили желанието ви да критикувате другите. Когато ви обземат такива мераци, помнете обаче, че няма идеални хора.

Очаква ви един романтичен месец, когато могат да се сбъднат и най-смелите ви мечти. За тези, които имат връзка – време за сливане и близост с обичния ви човек. Хармоничният аспект между Венера и Марс ще добави нова страст и жар в отношенията ви. Месецът е добър и за нова любов.


Стрелец – Марс ще преминава през сектора на парите ви и именно поради това финансовите въпроси ще излязат на преден план. През този период можете да подобрите финансовото си положение, да намерите допълнителни източници на доходи. Ще бъдете по-енергични и предприемчиви. Новите дела и проекти, стартирали през този период, ще бъдат успешни. Паричните постъпления могат да идват чрез партньори и други хора.

Ще започнете да гледате на любовта по-философски. Възможно е предишна любов да ви напомни за себе си. Не се изненадвайте, ако получите искане да добавите за приятел в социалните мрежи някой бивш възлюбен/а или някой, който не ви е виждал от дълго време може да ви се обади. Ако споменът за изгубената любов не ви дава покой, може би си струва да опитате отново? Ако вече имате връзка, заедно с половинката си можете да се отдадете на спомени за миналото – разглеждайте стари снимки, идете на мястото на първата си среща, посетете любимите си места. Възможно е някой стар препъни камък да се появи отново на пътя ви. Ако това се случи, бъдете честни с партньора си, говорете открито за вашите чувства. Не се опитвайте да избягате от въпросите на всяка цена или да премълчите пред неприятните моменти.

Присъствието на Слънцето в сектора на любовта ще възпламени страстта и ще събужда чувствата ви. Месецът има голям любовен потенциал. Очаква ви време, изпълнено с чувственост и много щедро от гледна точка на личния живот. Можете да изпитате нова любов или да се задълбочи старата или с една да се върнете отново към живота.