Автор
Антония Михайлова

Подготовка за абдикация? Какво наистина се случва в двореца след слуховете за смъртта на Чарлз III

На 18 март интернет избухна със слуха, че кралят на Великобритания Чарлз III е загубил битката с рака. По-късно се оказа, че тази информация е невярна. Откъде всъщност изпълзя стряскащата новина, така и не се разбра. Но това в крайна сметка не е толкова важно. По-интересното е какво всъщност се случва в кралското семейство?

В световните медии коментират, че публикуването на подобна фалшива новина е нещо напълно нормално - твърде многото тайни и странности около кралската фамилия през последните седмици си казаха думата, отбелязват експерти. Според някои разпространяването на информация за смъртта на Чарлз е направено умишлено или е случайно провокирано от самия дворец.

Факт е, че раждането на конспирации в подобен като този момент не е никак изненадващо - колкото по-упорито официалните представители мълчат за състоянието на крал Чарлз и на Кейт Мидълтън, както и за много други необясними ситуации около тях, толкова повече клюки и версии ще се наслояват в публичното пространство. Хората искат да знаят истината. И най-малкото самите британци - обикновените данъкоплатци, които очевидно имат право да знаят какво се случва със страната, в която живеят.

Твърдението, че новината за кончината на краля е лъжа и че е „създадена нарочно“ също звучи обезпокоително. Някои видяха в това вид репетиция и подготовка на обеществеността за предстояща абдикация на Чарлз. Мнозина смятат, че тя ще се случи скоро. Според коментатори ракът на краля може да го е направил недееспособен. Що се отнася до липсата на достатъчно информация около неговото състояние, все още не е известно какъв тип тумор е открит в Чарлз III. Според официалната информация става въпрос за рак или на стомаха, или на червата, но точни сведения по въпроса липсват.

Да припомним също, че Чарлз III имаше здравословни проблеми още преди новината за операция на тумора. Като добавим възрастта му (75 г.) , както и фактът, че той не е сред най-обичаните от британците представители на монархията, за разлика от майка му и синовете му, вероятно задкулисната подготовка за смяна на владетеля в Англия вече е в ход.

Що се отнася до това кой ще се възкачи на трона на Великобритания, отговорът също не е ясен. Ето и цитати на двете водещи версии, касаещи бъдещето на монархията, най-много тиражирани през последните дни в медийното пространство:

Това Кейт ли е: Ново видео с принцесата на Уелс взриви мрежата
НОВИНИ
Автор

Това Кейт ли е: Ново видео с принцесата на Уелс взриви мрежата

"Заради онкологичното заболяване, от което Чарлз III страда, той и Камила ще абдикират от трона, а Уилям и Кейт ще станат крал и кралица."

"Уилям абдикира от трона и отвежда децата на личния си остров близо до Тасмания. Короната ще отиде при Хари, както някога пожела лейди Даяна."