Автор
Ева Григорова

Кейт Мидълтън се извини публично за редактирането на скандалната семейна снимка, обвиниха я, че е използвала стара корица на Vogue

По всичко личи, че 2024-та е еднa от най-трудните за кралското семейство. След като стана ясно, че крал Чарлз страда от рак, а любимката на всички Кейт Мидълтън претърпя сериозна коремна операция, дворецът среща значителни затруднения в комуникирането на информацията относно здравословното състояние на двамата. Масло в огъня наля и снимка, която дворецът Кенсингтън публикува за Деня на майката във Великобритания. Стотици потребители в интернет забелязаха, че фотосът е преминал обработка на Фотошоп, а някои от тях сметнаха, че снимката всъщност не е нова и цели да заблуди публиката, че Мидълтън се възстановява добре. Вместо да потуши конспиративните теории за състоянието на Кейт, празничната снимка разпали още повече страстите.

След като някои от най-популярните фото агенции в световен мащаб, сред които Getty Images, AFP, Reuters и Associated Press изтеглиха снимката от своите сайтове, тъй като според тях тя е твърде манипулирана, принцесата на Уелс, направи нещо наистина неочаквано. Кейт се извини публично, което е изключително рядко срещан ход от членовете на кралското семейство и е в разрез на веруюто на кралица Елизабет II: „никога не се оплаквай и никога не обяснявай".

В извинението си Кейт споделя, че тя самата е редактирала фотоса и се извинява за „всякакво объркване“, което е създала. „Както много любители фотографи, понякога експериментирам с редактиране“, написа Кейт чрез X и Instagram Stories. „Исках да изкажа извиненията си за объркването, което предизвика семейната снимка, която споделихме вчера. Надявам се, че всички празнуващи са имали много щастлив ден на майката.“

След изявлението на Кейт британските медии излязоха с призив дворецът Кенсингтън да покаже оригиналната снимка, тъй като гражданите на Обединеното кралство са останали с впечатлението, че са били излъгани от бъдещите си крал и кралица и, че всъщност снимката не е направена през последната седмица от принц Уилям, както се твърди в оригиналния пост, а е направена на Фотошоп.

Съмненията се засилиха и след като в интернет се появиха твърдения, че снимката на Кейт всъщност е изрязана от нейна корица за британския Vogue, заснета през далечната 2016-а година.

Смятате ли, че снимката е фалшива и, че кралското семейство се опитва да подведе публиката с нея?