Благодарение на социалните мрежи, сред които най-вече Фейсбук и Инстаграм, можем да поддържаме връзка с хора, които са далеч или да следим личности, с които по една или друга причина не сме близки и не общуваме. На първо място сред тях са тези, които ни привличат и може би това ще ви изненада - бившите ни. Защо продължаваме да се интересуваме от хора, които вече не са в живота ни и с които всичко е приключило?

Най-напред нека поясним какво означава да следим някого. Много често задоволяваме любопитството си, поглеждайки нечий профил или "историята", която някой е споделил във Фейсбук или Инстаграм. Все повече хора публикуват снимка или видео, което е видимо за 24 часа и можем да разберем кой го е погледнал. Вероятно за много от вас интересът към "My Day" или "Instagram Storу" е признак за това кой се вълнува от личността ви, но дали е така? А какво означава, ако бившият ви или просто човек, с когото сте излизали на няколко срещи, не пропуска да погледне ваша снимка? Отговорът ще ви заинтригува.

Любопитно е защо този човек гледа снимките ви вероятно редовно. И защо го прави, като знае, че вие виждате това,но не ви пише и не ви се обажда?



Излизате с някого на няколко срещи, но изведнъж той спира да ви търси, без каквото и да било обяснение. В същото време не спира с интерес да следи снимките, които споделяте в "историята" си? Да, това изглежда странно, но всъщност не е. Когато сме били близки с някого, особено сексуално, понякога изпитваме доза любопитство какво се случва в живота на този човек. Имаме нуждата за момент да усетим неговата близост, но без да осъществяваме контакт. И най-добрият начин за това е следенето в социалните мрежи. Признайте си, не може да не ви се е случвало, дори и когато сте били в щастлива връзка. Обърнете внимание, сигурно много от хората, които са погледнали историята ви в Инстаграм, са такива, с които сте излизали. Също така ще бъдете изненадани, ако се замислите дали хората, които ви гледат снимката за 24 часа са същите, които харесват публикациите ви. Може би ще откриете много нови "фенове".



От друга страна технологиите все още не са съвсем удобни и понякога можем съвсем неволно да уцелим нечия снимка, а всъщност желанието ни да е било да видим съседната "история". Затова не прибързвайте със заключенията, когато видите, че някой е отворил снимката ви. В повечето случаи това не означава абсолютно нищо или е индикация за слаб интерес на ниво любопитство. Историите в Инстаграм и Фейсбук са лесен и оригинален начин да осъществим непряк контакт, с някого като той види, че сме отворили снимката му. Или просто да разберем какво прави някой, към когото дори нямаме интерес. Затова отговорът на повечето въпроси, които си задаваме по повод кой гледа снимките ни, е че това не означава нищо.

Четете още: Той ме заряза след 9 години любов и това беше най-хубавото нещо, което ми се е случвало, защото...