Автор
Woman.bg

Той ме заряза след 9 години любов и това беше най-хубавото нещо, което ми се е случвало, защото...

Кейти Колинс е млада, амбициозна и успяла жена, която преди пет години се сблъсква с един от най-големите страхове на всеки човек.

След 9-годишна връзка тя и половинката й решават да узаконят съюза си и да сключат брак пред Бог, приятелите, роднините и най-близките си. Всичко е планирано месеци по-рано. Тържеството ще бъде бляскаво и красиво, а любювта им изглежда безоблачна. Двамата са заедно и са щастливо влюбени още от първата година от следването си в университета. Датата на събитието е 26-и май 2012 г. - би трябвало да бъде един от най-щастливите дни в живота на Кейти. Тя брои дните до събитието половин година по-рано и трепетно очаква голямото събитие, докато една сутрин всичко се срива. Годеникът на Кейти й се обажда три месеца преди сватбата, за да й каже, че всичко между тях приключва.

„Това беше толкова абсурдно и в същото време ужасно, че не можех да повярвам какво се случи. Малко по-късно започнах да осъзнавам, че раздялата ни е настъпила и всичките ни планове за бъдещето пропадат просто така. Бях съкрушена, сърцето ми беше разбито. Изпитвах тъга, заради деветте години, прекарани заедно и всичките ни щастливи моменти, заради плановете, които имахме и които мислех, че споделяме един с друг. Всичко се оказа лъжа“, споделя Кейти.

Не след дълго Колинс разбира, че причината за раздялата им е друга жена. Годеникът на Кейти е имал отношения с трети човек, с когото тя мислела, че всичко е приключило, но се е заблуждавала. Ето какво още споделя тя за огромния шок и последствията от него:

View post on Instagram
 

Роклята, която Кейти трябвало да облече на сватбения си ден.

„Да те зарежат, когато най-малко очакваш и то месеци преди сватбата те кара да се замислиш за много неща и да изпитваш жестоки съмнения към себе си. Почувствах се толкова наранена и в същото време обезверена, самочувствието ми се срина напълно“.

В деня на сватбата Кейти заминава с най-добрата си приятелка на почивка в Турция. Там цяла седмица двете се забавляват, тъгуват, смеят се, плачат и заедно превъзмогват случилото се. В самия ден, когато трябвало Колинс и половинката й да се врекат във вечна любов и вярност, тя си прави татуировка сърце, която да й напомня, че никога повече няма да допусне някой да го разбие.

След като успява да се примири със ситуацията Кейти взима решението да промени изцяло живота си и да открие себе си.

„След 9-годишна връзка е много трудно да осъзнаеш кой си и да бъдеш самодостатъчен. Затова зарязах всичко, продадох каквото имах и посветих живота си на пътувания. Пет месеца по-късно Кейти се сблъсква с още един тежък удар от съдбата. Баща й умира, заради което тя се прибира вкъщи и отново потъва в тъга. Но не след дълго тя отново потегля към непознати територии, където се запознава с нови хора и се учи да разчита единствено на себе си. Прекарва първата си Нова година като свободна жена в Тайланд, където е съвсем сама с туристическа група. Там тя завързва нови приятелства, на които се радва и до днес.

View post on Instagram
 


„Животът ми се преобърна и нищо не се случи, както бях планирала. Но с времето и благодарение на пътуванията аз отново намерих смисъла и започнах да разбирам коя съм и какво искам от живота“, споделя Кейти.

Тъй като дълго време тя отсъства от родния си град и е далеч от дома и близките си, Колинс създава блог, който носи името „Not Wed Or Dead”, където разказва какво се случва с нея и как преживява всичко, което й се случило за толкова кратко време. За нейна изненада блогът добива бързо огромна популярност и днес Кейти се радва на милиони последователи. Също така много жени, които споделят съдба, подобна на нейната, разкриват личните си истории. По този начин Колинс намира стабилна подкрепя и става още по-силна. След като се прибира в родината си, Англия, Кейти усеща, че не може да остане за дълго. Тя заминава за Франция, където прекарва следващите две години, работейки като учителка по английски. Малко по-късно Кейти решава да напише книга, която да е базирана на личните й преживявания. И ето, че първият й роман е факт и е със заглавието „Дестинация Тайланд“. След него следват още три книги и Кейти осъзнава, че е започнала нова кариера и е отворила нова страница в живота си. А също и че отново е срещнала любовта.

„Познавах Джон от университета и знаех, че той си пада по мен, но бях толкова обсебена от тогавашния си приятел, че не му дадох никакъв шанс. За щастие ние останахме приятели във Фейсбук и преди три години аз го потърсих, защото той е журналист и исках да ми помогне да направя реклама на книгата си. Той ми отвърна веднага, срещнахме се и постепенно пламна искра между нас. Осъзнах, че това е човекът, от когото имам нужда. Връзката ни се разви бързо и неусетно. След година заживяхме заедно, два месеца по-късно аз забременях, а точно преди една година се оженихме. Церемонията беше малка и скромна, но прекрасна. В същото време имах голям успех с книгите си и всичко се подреди.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Мисля, че пътуването изигра много важна роля в живота ми и ме промени. То ме накара да погледна на света с различни очи и отново да повярвам в себе си. Първоначално мислех, че пътуването е начин да избягам от проблемите си, но всъщност се оказа много повече. Понякога седя и си мисля за онова момиче, което бях преди няколко години. То беше съкрушено и напълно изгубило смисъла на всичко. Днес бих го прегърнала и бих му казала, че всичко ще се оправи, стига да повярва в себе си и да предизвика промяната в живота си“, Кейти Колинс.

Четете още: Една от тези дами е майка на 7 деца. Можете ли да познаете коя?