Замислете се за секунди колко време прекарвате със смартфона си в ръка. Да, оказва се, че тези малки машинки са непрекъснато пред очите ни. И може би е редно да се замислим дали не им отделяме прекалено много от времето си. Ето защо посъбрахме интересна информация от няколко допитвания за смартфоните и употребата им в наши дни, както и някои факти за телефоните с touch display. А на вас оставяме да помислите дали искате да продължавате да живеете в интимна връзка с телефоните си.

1 от всеки 5 души на възраст 18-34 признава, че е ползвал смартфона си по време на секс.

84% са категорични, че не могат да изтраят и един ден без телефона си.

В световен мащаб през 2016 г. са продадани общо над 1 милиард смартфона.

44% от американците проверяват служебния си мейл през телефона си, докато са на почивка.

Още през далечната 1994 г. технологичният гигант IBM започва да продава на пазара устройство, което се казва Simon Personal Communicator и в голяма степен може да се определи като предшественика на съвременния смартфон. В него са включени иновативни за времето си функции като изпращане на съобщения, факсове, електронна поща, календар и др.

50% от всички запитани в САЩ и 80% от тези на възраст 18-24 години спят с телефона до главата си.

40% от американците признават, че посещават тоалетната винаги с телефона си.

Резултатите от ново проучване показват, че средностатистическата британка прекарва малко повече от месец от живота си, или 753 часа, в опити да си направи перфектната профилна снимка за някоя от социалните мрежи.

55% от хората пишат sms-и или чатят, докато шофират. Пътните катастрофи, които не са свързани с алкохол, са се увеличили със 78% за последните 30 години.

Средното време за сърфиране в социални мрежи на ден се равнява на времето за две хранения или на една трета от времето, което ни е необходимо за почивка през деня.

Четете още: 5 умни джаджи, които всеки трябва да има в дома си