Автор
Антония Михайлова

Как да разберете, че един мъж е влюбен във вас: Техники от агент на ФБР

За да разберете, че човек ви харесва, не са необходими думи. Жестовете му ще го издадат. Бившият специален агент на ФБР Джак Шафър издаде книга, наречена Charm the Secret Service, в която разкрива всички „тайни“ комуникационни техники, които ни позволяват да станем привлекателни за другите хора.

И така, как да уловите невидимите сигнали, че един мъж е влюбен във вас:

Разширени зеници

Разширените зеници показват повишен интерес. Ако човек ви види и зениците му неволно се разширят, това означава, че той наистина ви харесва. Разбира се, понякога не е толкова лесно да се забележи, но ако се научите да улавяте този невербален сигнал, ще бъдете приятно изненадани от способността си да видите симпатия там, където ви се иска да я уловите. Имайте предвид, че е много по-лесно да се видят разширени зеници при хора със светли очи, отколкото при хора с тъмни очи. Между другото, известен факт е, че кралица Клеопатра използвала тинктура от беладона, за да разшири изкуствено зениците си и да изглежда по-чувствена и съблазнителна.

Зрителен контакт

По правило хората обичат да гледат в очите тези, които харесват. Контактът с очите винаги се е считал за един от най-добрите невербални сигнали, който ни позволява да декларираме, че сме приятелски настроени и не сме агресивни. Ако човек ви погледне за не повече от секунда, а след това се усмихне леко и погледне настрани, тогава можете да сте сигурни, че човекът ви е харесал.

В този случай дълъг и напрегнат поглед обикновено се тълкува като признак на агресия. Това е, ако говорим за внимателно гледане на непознат. Но в края на краищата дългите погледи говорят за неистовата сила на чувствата - например влюбените могат непрекъснато да се гледат един друг много дълго време.

Наклон на главата

Проучвания сочат, че човек накланя главата си наляво или надясно, ако изпитва романтична симпатия към събеседника си. Други изследвания пък са установили, че ако някой накланя главата си наляво или надясно по време на разговор, тогава той изглежда по-привлекателен в очите на човека насреща му.

Защо навеждането на главата се смята за почти „свещен“ жест? Много е просто: като наклоним главата си, ние отваряме сънните артерии, които се намират отстрани на врата ни. А каротидната артерия е един от най-важните канали на кръвоносната система. Ако каротидната артерия бъде прекъсната дори за няколко минути, човекът умира. Ето защо разкриването на сънната артерия се счита за признак на приятелско отношение и доверие. Така че бъдете сигурни, че ако другият човек наклони глава, значи ви харесва.

Мъжът, който ще ви направи щастливи: Ще го разпознаете по 5 признака
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ива Петрова

Мъжът, който ще ви направи щастливи: Ще го разпознаете по 5 признака

Автор Ива Петрова

Повдигнати вежди

Ако стоите достатъчно дълго в залата за пристигащи на летище или гара и наблюдавате онези хора, които след раздяла се срещат с любими хора, ще видите нещо интересно.

Когато двама души, които изпитват симпатия, се видят, те автоматично повдигат вежди за кратко. Този жест продължава само една шеста от секундата, но е факт. Лекото повдигане на веждите е показател, че човек ви харесва.

Усмивка

И, разбира се, не можем да не споменем усмивката - най-красивия признак на симпатия. Но има едно „но“. Как да разпознаем дали усмивката е фалшива, или искрена? Много просто. Искрената усмивка се характеризира с повдигнати ъгли на устните, движение на скулите нагоре и поява на бръчки около очите. Ако скулите почти не се движат и бръчките около очите не се появяват, тогава най-вероятно усмивката е напрегната, фалшива.