Автор
Ева Григорова

Признаци, че се срещаш с типичния българин

В България често, когато някой сънародник направи нещо неприятно, останалите го отдаваме на „манталитета“ и на „типичния българин“. Днес ще разгледаме чертите, които се преплитат в този образ, от гледна точка на любовта. Нека се посмеем заедно и да видим коя от нас е излизала с „типичния българин“, дали ще се намери мъж, който не притежава нито една от тези черти?

Пари
Парите не са всичко за българския мъж, но са в състояние да сринат самочувствието му, ако ги няма. За българския мъж не е важно колко пари има, а колко богат изглежда пред жената, с която излиза. Нека не забравяме, че клишето „Жените се интересуват само от пари“ се използва предимно от мъже, които не могат да осигурят на себе си стандарта на живот, за който така отчаяно копнеят.

„Аз знам всичко“
Той е всезнаещ. Политическата обстановка в страната, футбол, електромобили, астрология, козметика – от всичко разбира. Дори да няма никаква представа за тези неща, той трябва да покаже, че знае всичко. 

Отношенията с майка му
В началото я възприемаш като съюзник, но след това осъзнаваш, че това не е точно така. В началото всичко е прекрасно, сближаваш се с нея, започваш да я чувстваш все по-близка, докато в един момент осъзнаваш, че в тази връзка сте ти, той и майка му. А и факта, че 40-годишен мъж се превръща в дете, когато е около майка си, е доста дразнещ.

Криворазбрания патриотизъм
Не си патриот, ако си изхвърляш боклука през балкона или фаса през прозореца на колата, а в същото време се „биеш“ в гърдите, че знаеш всички важни исторически дати за България. Не си патриот и ако имаш татуировки на български революционери, но не си плащаш данъците. 

Говорене
Да, той държи на комуникацията във връзката. Да, ама не. За него това означава, че след като си му споделила проблема, значи вече е решен. Той не смята да положи усилия да промени нещата.

Въпреки всичко има неща, с които българинът не би направил компромис – семейство, Родина и принципи. Той се бунтува, отстоява мнението си, търси всякакви пътища до целта си – това му е в кръвта, няма как да се промени. Но точно това ни кара да го обичаме, уважаваме и подкрепяме.

4 женски черти, които мъжете смятат за отблъскващи
ПО ЖЕНСКИ
Автор Евелин Попадийна

4 женски черти, които мъжете смятат за отблъскващи

Автор Евелин Попадийна