Автор
Евелин Попадийна

Неочаквани признаци, че имаш много високо IQ

За всички ни е ясно какво представляват IQ тестовете. Tе разкриват информация за умствените способности, пространствено и абстрактно мислене, скоростта на обработка на информация и ниво на разбиране на езика. Дори никога да не сте си правили такъв тест, има начини да се уверите, че IQ-то ви е високо. IQ експертите изброяват 8 доказателства за висока интелигентност.

Учите се бързо
Хората с висок коефициент на интелигентност са в състояние да създават значими връзки, за да формират дълбоко разбиране и да прилагат наученото. „Хората с висок коефициент на интелигентност са в състояние бързо да схванат нови концепции“, споделя Роналд Свацина, доктор по психология.

Притежавате висока емоционална интелигентност
Емоционалната интелигентност е тясно свързана с IQ. Умните хора са склонни да бъдат по-наясно с емоциите си и по-способни да разбират емоциите на другите. 

Не се оплаквате от дългосрочна памет
Въпреки че IQ тестър не е предназначен да измерва образователните постижения, той измерва способността за учене и способността да канализирате това съдържание в по-трайно знание. Запомнянето на това, което са ви учили в началното училище, може да е признак за висок коефициент на интелигентност. Не само научавате, но и запазвате наученото.

Много сте добри в обясняването на сложни неща с прости думи
Много хора смятат, че впечатляват останалите ако използват сложни думи и са неясни в обясненията си. Способността да се представят ясно големи идеи е най-добрият признак за интелигентност.

Често мечтаете
Мечтите са свързани с интелигентност и креативност. Ефективната мозъчна функция корелира със способността за мечтаене, което показва способността на ума да обработва информация и в същото време да изгражда теории и нови семантични връзки.

Имаш умения за критично мислене
Обикновено хората с висок IQ се отличават с логическо и критично мислене. Те могат да оценяват обективно информацията, да правят връзки между привидно несвързани концепции и да правят точни преценки въз основа на доказателства и разсъждения.

Умеете да разрешавате проблеми
Високата интелигентност често се характеризира със способността за ефективно анализиране на сложни проблеми и предлагане на новаторски решения. 

Справяте се с неразрешими ситуации
Тези хора често са по-уверени в себе си и им е по-лесно да повярват, че и най-трудната ситуация ще бъде разрешена успешно. Това им дава способността да запазят самообладание в двусмислени ситуации и да вземат решения с минимален риск. 

Ето как Лепа Брена сваля 10 килограма за нула време
ПО ЖЕНСКИ
Автор Евелин Попадийна

Ето как Лепа Брена сваля 10 килограма за нула време

Автор Евелин Попадийна