Автор
Ева Григорова

Роуз Ханбъри най-накрая проговори: Не съм любовница на принц Уилям

Медиите съобщават, че Сара Роуз Ханбъри - известна още като Лейди Роуз Ханбъри - е отрекла слуховете, че тя и принц Уилям са имали връзка. 40-годишната маркиза от Чолмондели наруши мълчанието си по въпроса чрез изявление, споделено от нейния адвокат. „Слуховете са напълно неверни“, каза правният екип на Лейди Роуз, според Business Insider. Изданието отбелязва, че дворецът Кенсингтън е отказал да коментира спекулациите.

Изявлението на Лейди Роуз идва на фона на непрестанните слухове в социалните медии за връзката ѝ с 41-годишния Уилям и обществените спекулации относно здравето и местонахождението на принцеса Кейт. През 2019 г. таблоидите съобщиха, че Уилям е имал извънбрачна връзка с Роуз, чието семейство поддържа дългосрочна отношения с британското кралско семейство. Нито Уилям, нито 42-годишната Кейт отговориха публично на слуховете тогава.

Близо четири години по-късно спекулациите за аферата се появиха отново, след като „KateGate“ започна да се налага в социалните медии. Онлайн не спират да се чудят къде е Кейт, след като претърпя планирана коремна операция през януари тази година.

Освен това дискусията се нажежи допълнително, след като принцесата на Уелс сподели снимка за Деня на майката на 10 март на нея и децата ѝ, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Малко след това Асошиейтед прес издаде известие до новинарските издания, като ги информира да избягват използването на снимката, защото нейният „източник“ я е „манипулирал“.

След това Кейт се извини в социалните медии, като потвърди, че е редактирала изображението, но много потребители на социални медии попитаха дали снимката е генерирана от изкуствен интелект. Още масло беше налято в огъня през март, когато Стивън Колбърт на шега призна безпочвените слухове за афера по време на епизод от късното му шоу.

„Кралството беше много развълнувано от привидното изчезване на Кейт Мидълтън“, каза 59-годишният Стивън в своя монолог в епизода на 12 март на The Late Show. „Е, сега интернет детективите предполагат, че отсъствието на Кейт може да е свързано с аферата на нейния съпруг и бъдещия крал на Англия Уилям.“