Автор
Теодор Муховски

Така просто не изглеждат добре: 5 признака, че носите дънките си неправилно

Дойде време да разберете какви грешки не трябва да допускате, когато носите любимите си дънкови панталони.

При съставянето на безупречен аутфит на първо място е важно да се спазва хармонията. Цветове, текстури, стилистични направления. Понякога обаче дори един малък и на пръв поглед незначителен детайл може да развали цялостната картина.

Дънките са съществен атрибут от гардероба на всяка жена. Има различни видове и модели. Това са най-често срещаните недостатъци при дънки. Може би не сте знаели, че допускате такива грешки всеки ден!

Смъкнати или разкопчани дънки

Носенето на разкопчани или смъкнати дънки е непрактично, въпреки че техниката може да се хареса на някои модни фенове. Прекалено дългите панталони, влачещи се по земята или събрани при глезена в неестетична хармоника, изглеждат неглижирано и много странно.

Смятате ли, че по този начин краката ви визуално ще изглеждат по-дълги и по-тънки? Е, жестоко се лъжете.

Неподходящи нюанси

Няма да крием, че комбинирането на дънкови елементи е доста сложна работа, която изисква известни умения. Не можете просто да облечете дънки с първото попаднало ви дънково яке. Нюансът на панталоните трябва да е неутрален, а този на якето - тъмен.

Носенето на сини дънки с топъл нюанс с деликатно синьо дънково яке със студен нюанс абсолютно не си заслужава.

Носете дънки с нисък ток

В края на 90-те години на миналия век дънките с нисък ток бяха в разгара на модата. Но, честно казано, и тогава, и сега, е трудно да наречем този елемент от гардероба правилен и успешен, въпреки че отново е на мода. Изпъкващите дантелени прашки и надвисналото коремче все още не са привлекателна гледка за нито една дама.

Освен това дънките с ниска талия визуално скъсяват краката и правят торса непропорционално издължен. По-добре е да замените такъв чифт идеални дънки със средна или висока кройка - в този случай силуетът ще изглежда много по-хармоничен.

Избор на дънки с дупки

Естествено, не става дума за моделите с леки дупки и ресни. Те просто са много актуални. Говорим за скъсани дънки, които приличат повече на парцал, отколкото на част от дамския гардероб. За съжаление напоследък по улиците все по-често могат да се видят момичета в тези дънки.

И не само през топлия сезон. Между другото, скъсаните дънки в комбинация с почерняла от студа кожа или с всякакви чорапогащи (включително такива в телесен цвят) изглеждат просто отвратително.


Обличане на дънки с ботуши

Дънки с ботуши - комбинация, която е остаряла и банална. Особено неуспешно изглеждат светлите дънки в комбинация с черни ботуши. Най-добре е да се придържате към правилото: светло със светло, тъмно с тъмно. Ако наистина искате да носите дънки с ботуши, комбинирайте черни ботуши с тъмносини или черни дънки, а бежови и светлокафяви - със сини.

Пролет 2024: Връхните дрехи, които ще са демоде
МОДА
Автор Евелин Попадийна

Пролет 2024: Връхните дрехи, които ще са демоде

Автор Евелин Попадийна