Автор
Евелин Попадийна

В Европа: Невероятен остров с бели плажове, фин пясък и кристални води

Остров с пясъчни плажове, искрящи води и великолепни зелени пътеки… какво се сещате като чуете това описание? Да, за магични далечни дестинации, но всъщност този остров се намира в Европа. Гърнзи, един от Нормандските острови, е сравняван с Карибите, заради невероятната си природа. Най-хубавото е, че няма нужда да пътуваме по 10 часа, за да стигнем до там, защото се намира в Европа, в Ламанша и принадлежи на Великобритания.


Туристите са привлечени от плажовете на острова – Миденият плаж, който получава името си от хилядите малки фрагменти от миди, които покриват брега, обсипан е с фин пясък и заобиколен от кристални води. Хората сравняват Гърнзи с Бахамските острови.

Още нещо, което напомня за тропически остров – заливът Кобо със своя голям участък от пясъчни плажове и кристално чисти води. Ако и вие сте се замечтали, идва най-хубавата част – намира се само на час път от Лондон.


Плуване в дивата природа, колоездене, риболов и туризъм са само част от нещата, които острова предлага. Има нещо и за любителите на преходи – редовни пешеходни фестивали или обиколки с екскурзовод.

Няма да ви е скучно ако посетите остров Гърнзи, заслужава си дори само да стоите на плажа и да се наслаждавате на гледката.

4 причини да посетим Куба
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Евелин Попадийна

4 причини да посетим Куба

Автор Евелин Попадийна