Автор
Евелин Попадийна

4 причини да посетим Куба

Куба е най-големият остров в Карибския регион. Има богата култура, която е съчетание от местни островитянски традиции и влияние на испанските колониалисти, африканските роби и Съединените щати. Днес ще ви дадем четири причини да посетите тази държава.

Храна
За любителите на необичайната храна предлагат ястия от месо на костенурка, крокодил, пресни омари и риба меч. Също така местната кухня включва месни ястия със зеленчуци, ориз, боб и тропически плодове. Там можете да пиете истински ром, точно като Джак Спароу!

Чудесата на Куба
Тази страна е богата на природни и исторически забележителности. Не бива да пропускате Хаванската гора и Парк Алмендарес в Хавана. Долината Vinales е планините Seerra de los Organosпък привлича туристите със своите пещери и лечебни извори. Сороа е дом на един от най-големите разсадници за орхидеи в света. А на полуостров Запат има развъдник за крокодили, както и истинско индианско селище. 

Пури
Задължително отделете време за екскурзия до истински тютюневи плантации и фабрики. Най-известната фабрика там се счита за историческа ценност, тъй като е основана през 1845 година. 

Тропически климат
Средната годишна температура на острова е + 25 градуса, най-студения месец е януари, като тогава е + 22 градуса, супер, нали? Влажността е голяма, но не създава дискомфорт, тъй като топлината на брега е смекчена от океански бриз.

Плашещите черти на Тайланд: Задължително направете това преди да заминете
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Евелин Попадийна

Плашещите черти на Тайланд: Задължително направете това преди да заминете

Автор Евелин Попадийна