Автор
Кристина Кирова

Тя има нужда от промяна: 5 признака на нещастната съпруга

Бракът, а и любовта, независимо дали тя е узаконена, или не, означава само няколко на пръв поглед много простички, но всъщност най-сложни, неща. Те са: взаимно уважение, доверие и подкрепа. А нюансите в отношенията са толкова много и толкова различни за всеки човек, че е безкрайно трудно да откриеш онази сродна душа, с която да прекараш живота си. Или поне да прекараш Свети Валентин (примерно) с него и това да не ти е проблем. Защото си щастлив и си точно там, където искаш. Без да мечтаеш за друга реалност, докато държиш ръката на половинката си.

Но колкото и лесно да звучи, всъщност все повече хора стоят в нещастни връзки, в нещастни бракове. А защо? Защото поради твърде много и различни причини, които едва ли можем да изброим в няколко реда. Факт е обаче, че докато мъжете търсят лесни решения, за дамите ситуацията сякаш е по-сложна. И все повече жени са си все така нещастни в любовта, стоят си все така силни и живеят в заблудата, че отстрани не им личи. Какво не им е наред, нали си имат мъж? Всъщност това разсъждение е тотално неистинно. Всъщност на жените много ни личи, когато сме нещастни, точно в любовта. Ето какво ни издава:

Липса на интелектуална и емоционална връзка с половинката

Щастливите двойки обичат да си споделят какво им се е случило през деня, да обсъждат всякакви теми и да търсят взаимно мнението си, дават си заимно съвети, мечтаят заедно. Когато любовта си тръгне обаче, това е едно от първите неща, които се променят. Ние жените бързо се дистанцираме и спираме дори да изпитваме нуждата от споделяне. Особено когато не срещаме отношение от отсрещната страна.

Конфликти, обвинения, вечно недоволство

Всичко в мъжа ви ви дразни? О, да - добре, много често проблемът е в него, но ако моментите, в които ви натъжава, отегчава или ядосва са повече, то вие със сигурност губите чувствата си към него. Ако изведнъж усещате, че не можете да понасяте мъжа до себе си, възможните варианти за това са два - първият е, че е много възможно да сте си изградили илюзорна представа за него в главата си, която изведнъж се сблъсква с реалността. И това хич не ви харесва. Вторият - някога във времето той ви е засегнал с нещо, което вие, макар и на думи да сте простили, всъщност все още не ви дава мир.

Физическата близост е по-скоро досадно задължение

Физическата близост, не само сексът, но и всяко докосване, е в основата на всяка здрава връзка. Ако довчера сте се прегръщали и сте били в чисто физически топли отношения, а днес предпочитате да се отделите в единия край на дивана, а сексът е досадно задължение, то тази любов има нужда от промяна. Или към възраждане, или към край.

Двама сте, но всъщност сте сами

Това, че когато се приберете вкъщи, той е там или че заспивате в едно легло, всъщност не означава, че сте заедно. Ако половинката ви не ви подтиква да се усещате подкрепени, ако той не е онова рамо, на което можете да се облегнете, ако усещате, че с всичко трябва да се справяте сами, то вие сте просто едни съквартиранти. С някоя-друга привилегия. И, апропо, това напълно разрушава вашата женственост и нервите ви се покачват критично, че е видно за всички около вас, че не сте обичана жена, а един борец, който се справя сам с всичко.

Всичко, което правите е грешка и сте тотални дискриминирани

Тази рокля не ви стои добре, защото напоследък хапвате повече и сте се позакръглили? Не сте почистили? Тези негови чорапи не стоят в този шкаф, в който сте му ги подредили? И защо изобщо се виждате с роднините ви, приятелките ви? Всички подобни язвителни забележки, казани от мъжа ви, могат буквално да ви съсипят. Усетите ли, че ги чувате (ако са започнали, то това означава, че само ще зачестяват), прекратете всичко. Вие сте жертва на психическо насилие и нещастието ви съвсем скоро ще се изпише върху лицето ви.