Автор
Антония Михайлова

Какво трябва да знаете за романтичните срещи след 40: 6 съвета от психолозите, които ще ви помогнат да срещнете любовта

Срещата над 40 безспорно изглежда по-различна от тази на 20 или дори на 30 години. Стереотиптното мислене ни казва, че трябва да сме намерили „единствения“, когато сме били млади (каквото и да означава това)! Да, ама не! Всеки има свой собствен път, когато става въпрос за намиране на любовта - няма правилна или грешна времева рамка. Разбира се, животът ни след 40 почти винаги е по-сложен и трябва да сме внимателни през целия процес. 

По-вероятно е да имате деца и да сте преживели раздяла, развод, болести и други подобни предизвикателства до този момент. Имате повече интелектуален и емоционален багаж, носите по-богат житейски опит и, надяваме се, по-голяма увереност в себе си. Със сигурност някои ще признаят, че се притесняват на тази възраст тепърва да търсят любовта, но е важно да запомните, че никога не е твърде късно да намерите половинката си, на която и да е възраст. А срещите трябва да са забавни! Ключът е да останете верни на себе си и нуждите си и да бъдете търпеливи.

Психолозите са категорични, че любовта след 40 може да бъде по-богата и вълнуваща, ако се приложат правилните принципи и подходи. Ето 8 съвета от експертите, които могат да ви помогнат в търсенето на новата любов след 40:

Определете целите на вашата връзка Преди да започнете да излизате отново, добре е първо да сте наясно какво точно искате в една романтична връзка. Психолозите препоръчват самоанализ и осъзнаване на личните ценности и приоритети, които биха ви помогнали да привлечете подходящия партньор.

Определянето на вашите собствени цели е от съществено значение, така че преди да се срещате онлайн или лично, трябва да знаете с какъв точно човек искате да бъдете и как искате да изглежда връзката ви. Важно е да се вземат предвид разликите в начина на живот, тъй като те могат да се превърнат в източник на конфликти. 

Бъдете реалисти в очакванията сиизползвайте онлайн запознанствата мъдро 

Използването на онлайн платформи за запознанства може да бъде ефективен начин за срещане с нови хора след 40. Психолозите съветват бдителност и разумно използване на тези ресурси. Жените, които търсят романтични срещи на тази възраст, понякога се самосаботират, смятайки, че все още трябва да намерят човек, който да отговаря на 100% от техните критерии. Те подминават добрите перспективи, защото след като са били изгорени, чувстват, че този път заслужават целия пакет – този идеален и недостижим партньор. 

Мили дами, не бъдете наивни. Сайтовете за запознанства са пълни със снимки на мъже, голяма част които са обработени с всевъзможни подмладяващи програми, а други – просто си стоят там от доста време насам, създавайки илюзията, че човекът насреща ви е вечно млад. Поискайте актуална снимка. Такава представете и вие самата от своя страна. Проучване заключава, че потребителите, търсещи запознанства чрез сайтовете, демонстрират предпочитания към онези (особено дами), които изглеждат „вечно млади“ на снимките си. Не искате да губите времето си с някой, който се интересува само от една картинка, а не от самата вас, нали?

Дайте приоритет на ценностите и емоционалната интелигентност 

Навярно, като сте излизали на срещи през 20-те си години, като приоритет сте поставяли външния вид на човека насреща си или социалния му статус например. С напредване на възрастта обаче сте започнали да осъзнавате, че истинската съвместимост идва от споделените ценности и емоционалната хармония. Искаме да бъдем с някой, който е мил, внимателен, отзивчив и стабилен, защото това са качествата на издръжливостта. 

Търсете партньор, който демонстрира емоционална зрялост, самосъзнание и способност да изразява чувствата и нуждите си ефективно, да се интересува от вашите нужди, да бъде грижовен и отговорен. Емоционалната интелигентност е от решаващо значение за изграждането на силна връзка.

Бъдете по-дискретни на първата си срещаПървата ви среща не е време за споделяне на целия ви живот. Първо трябва да се опознаете и да определите дали наистина искате да видите този човек отново. Начинаещите в запознанствата понякога удължават срещата твърде дълго, вместо да я разглеждат като въведение. Често срещана грешка, която хората правят на първи срещи, е да говорят негативно за бившите си партньори. Когато някой говори за лошия си бивш, това е голяма черна точка. Здравите връзки , независимо дали са само за едно лято, или за цял живот, са белязани от уважение и грижа. Въпреки че срещите над 40 години могат да бъдат свързани с някои предизвикателства, те могат да бъдат и приятно, и пълноценно изживяване. Психолозите препоръчват освобождаването от негативните емоции и преживявания от миналото, за да имате по-добри възможности за успешна нова връзка.

Секси и след 40: 5 навика, които ще ви запазят вечно млади и красиви
НОВИНИ
Автор Лилия Стаменова

Секси и след 40: 5 навика, които ще ви запазят вечно млади и красиви

Бъдете активни и общителни

Психолозите насърчават общуването и участието в обществени събития, които ви интересуват, където може да срещнете хора с подобни интереси. Участвайте в дейности, които ви радват. Когато отделяте време за неща, които ви правят щастливи, е по-вероятно да срещнете хора, които да споделят същите страсти. Изградете здрава самооценка 

Увереността и здравата самооценка са привлекателни качества. Психолозите препоръчват работа върху усъвършенстване на самоуважението и вярата в собствените си стойности. Това ще ви помогне да осъзнаете какво точно искате за себе си и заслужавате най-много. И помнете - животът може да е по-сложен на тази възраст, но никога не е късно за любов!