Автор
Антония Михайлова

Украинката, която стана "Мис Япония" 2024, върна короната заради афера с женен мъж

Каролина Шино, 26-годишната красавица с украински произход, която спечели титлата "Мис Япония" 2024, се отказа от короната си. Причината обаче не е вълната от недоволство сред японската интернет общност, а... любовна афера, съобщи Би Би Си.

В сряда, 31 януари, седмичното японско списание "Шукан Буншун" публикува информация, в която се твърди, че Шино има връзка с женен мъж с деца. За него се казва, че работи като лекар, както и че е известен в социалните мрежи. 

View post on Instagram
 

В понеделник, 5 февруари, на официалния сайт на конкурса "Мис Япония" се появи съобщение, че молбата на Шино да се откаже от титлата ѝ е била приета. Каору Вада - председател на Асоциацията на "Мис Япония", се извини на съдиите, спонсорите и останалите участници в конкурса. 

Той отбеляза, че поема отговорност за поредицата от скандали, както и за поведението на победителката украинка. Вада добави още, че никой няма да получи титлата "Мис Япония" до края на 2024 г.

View post on Instagram
 

В същото време в изданието "Киодо нюз" твърдят, че организаторите на състезанието първоначално са подкрепили Шино след появата на скандалната публикация във връзка с любовната афера. Това се случило, след като тя споделила пред представители на своята агенция за модели Free Wave Co., че се е разделила с любовника си, когато научила за съпругата му. 

В понеделник обаче агенцията разкриха, че момичето все пак е признало, че продължава връзката с въпросния мъж дори след като научила истината, че е женен. Веднага след това договорът ѝ за работа като модел в агенцията бил прекратен. 

Етническа украинка стана Мис Япония и предизвика скандал
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Етническа украинка стана Мис Япония и предизвика скандал

Автор Антония Михайлова

От своя страна Шино се извини от страницата на профила си в Инстаграм, като призна, че не е казала истината веднага, тъй като е била объркана и много уплашенa след публикуването на статията. 

Припомняме, че победата на Каролина Шино предизвика противоречия сред потребителите на социалните медии в Япония. Някои от тях смятат, че момичето не заслужава титлата "Мис Япония", защото не е японка.

View post on Instagram