Автор
Ева Григорова

Кейт Мидълтън се появи със 100-годишна тиара, на кого ли е принадлежала?

Кейт Мидълтън отдаде почит на майката на кралица Елизабет, известна още като "кралицата майка", по време на държавен банкет през тази седмица. Принцесата на Уелс блестеше със 100-годишната тиара на покойната кралица, докато кралското семейство беше домакин на южнокорейски високопоставени лица и поп звезди в Бъкингамския дворец.

По време на официалното събитие британското кралско семейство беше домакин на около 170 гости, включително президента Юн Сук Йол и съпругата му, първата дама Ким Кеон Хи и K-Pop сензацията BLACKPINK.

Уникалната тиара не е носена от 30-те години на миналия век и носи името на бащата на кралицата майка, Клод Джордж Боуз-Лайън, граф Стратмор.

“Кейт винаги е показвала, че би искала да подражава на кралската роля на кралицата-майка и носенето на нейните бижута е важен символ на тази приемственост“, каза Лорън Кийна, основател на The Court Jeweller, пред медиите. “Подходящо е, че Кейт – вероятно с известна помощ от крал Чарлз – е избрала да носи тиарата точно сто години след като кралицата майка първоначално я е получила.“

Една от причините, поради които винтидж артикулът не е бил виждан цял век, се дължи на промяна в тенденциите.

“Парлото е антика, която не беше модерна в продължение на много десетилетия, но много бижута, които някога са били смятани за причудливи или нестилни, сега отново са харесвани“, добави Кийна. “Тиарата има с две рамки, позволяващи да се носи или на челото, или на върха на главата. Кралицата майка я използва и по двата начина, а Кейт избра по-традиционния от тях за банкета.“

Освен стила на Кейт и финото намигване към родословието на принц Уилям, нейният свекър Чарлз аплодира културното влияние на Южна Корея.

“Нашите култури споделят забележителна способност да пленяват въображението по целия свят, трансформирайки така наречената мека сила в споделена суперсила.“ - каза той.