Автор
Ева Григорова

Направи го отново: Кейт отказа да се поклони на Камила!

Кейт Мидълтън владее до съвършенство кралския етикет и направи реверанс, достоен за книгите на рекордите Гинес. Носейки зашеметяваща червена шапка от Джейн Тейлър и подходяща вълнена пелерина от Catherine Walker & Co., принцесата на Уелс придружи съпруга си, принц Уилям, за да поздрави южнокорейския президент Юн Сук Йол и съпругата му, Първата дама Ким Кеон Хи. В момента са на официалното държавно посещение в Обединеното кралство. 

Южнокорейският президент и съпругата му пристигнаха на парада на конната гвардия в Лондон, за да се срещнат с крал Чарлз и кралица Камила за церемониалното им посрещане. Докато принцеса Кейт се изкачваше по стълбите зад принц Уилям, който наведе глава, за да почете баща си и Камила, тя спря на върха и направи перфектен реверанс към краля. С риск да падне по стълбите, принцеса Кейт се усмихна широко пред камерите, преди да заеме мястото си до принц Уилям. Според кралски наблюдатели Кейт е искала да почете краля и кралицата с един единствен поклон, но на практика това не се е получило и реверансът ѝ се е оказал само в посока към краля.

По-късно същата вечер Юн Сук Йол и съпругата му пътуваха с карета, облицована с британски и корейски знамена, до Бъкингамския дворец. Там кралските особи облякоха своите изискани облекла, корони и тиари за държавния банкет. Към крал Чарлз и кралица Камила се присъединиха 170 гости, включително принц Уилям и принцеса Кейт, принцеса Ан, херцогът и херцогинята на Глостър и Софи, херцогинята на Единбург.

От векове е традиция да се поздравяват или приветстват членовете на кралското семейство с реверанс или поклон, но според официалния уебсайт "няма задължителни кодекси на поведение при среща с кралицата или член на кралското семейство, но много хората искат да спазват тази традиция." По време на коронацията на крал Чарлз обаче, медиите отбелязаха, че Кейт е отказала да се поклони на кралица Камила, докато напускаше Уестминстърското абатство.

В интервю за Dan Wootton Tonight кралският биограф Том Бауър сподели, че принцесата на Уелс е била ядосана на новокоронясаната кралица заради списъка с гости за коронацията, тъй като тя е успяла да покани само четирима от членовете на семейството си, докато Камила поканила 20 души. "Камила доведе 20 Паркър Боулс на коронацията, а на нея имаше четирима Мидълтън“, каза Бауър, като същевременно потвърди, че и на брата и сестрата на Мидълтън не било позволено да доведат своите партньори. "Ако погледнете кадрите от коронацията, докато кралят и кралицата напускат троновете и се отправят към изхода на Уестминстърското абатство, ще видите, че всички се покланят и правят реверанси към краля и никой не помръдва нито мускул, когато Камила минава“, продължи Бауър. "И това е, защото бяха ядосани на Камила.“