Автор
Евелин Попадийна

Правете тези 5 неща от вечерта, за да отслабнете още утре

Едва ли има жена, която поне веднъж в живота си не се е подлагала на диета. Битката с килограмите е трудна задача, а хранителните режими, на които се подлагаме, понякога са доста жестоки. Несъмнено сте се сблъсквали и с йо-йо ефекта, което на моменти ви е накарало да губите мотивация. 


Въпреки всичко, отслабването е възможно. Може да се случи като просто промените вечерната си рутина и подготвите организма си за това. Знаем, че вечер ви се иска да релаксирате, да се видите с приятели или да свършите някаква домакинска работа. Може обаче да промените навиците си вечер и да се доближите до мечтаната фигура!

С тези пет прости правила ще постигнете целта си и ще се отървете от излишните килограми.


Вечерни тренировки
Физическата активност и изпотяване помагат за премахване на излишната течност от организма. Съществува мит, който гласи, че тренировките късно вечер са лоши, защото възбудената нервна система ще ви държи бъдни дълго време. Това не е така! 
Проучвания доказват, че хората, които тренират вечер не изпитват проблеми със съня. Това е страхотна новина за хората с натоварен график. Можете да тренирате дори вкъщи.


По-малко сол на вечеря
Солената храна ви кара да пиете повече вода, а излишъкът ѝ остава в тялото през нощта, като потиска микроциркулацията на течността и задържа излишъка. Като цяло солта не е нещо, което трябва да фигурира в менюто ви, особено когато става дума за здравословен начин на живот. Идеалната вечеря за сваляне на килограми не съдържа никаква сол!

Пригответе си храна за обяд
Домашната храна е приоритет в отслабването, защото знаете какво точно съдържа. Дори във финансово отношение е по-добре да хапнете нещо, което сте приготвили сами, отколкото да „хвърляте“ излишни пари за обяд, който не знаете какво съдържа и как е сготвен. А за да не се бавите сутрин просто го пригответе от предната вечер. 


По-тъмни завеси/щори
Хормонът мелатонин помага на организма да произвежда повече калории за изгаряне на мазнини. Благодарение на него заспиваме бързо и се събуждаме отпочинали. Пълноценният отдих е това, което помага за поддържането на красива фигура и добро здраве. Мелатонинът започва да се произвежда, когато е тъмно, затова се уверете, че завесите ви не пропускат светлина! Отървете се и от електронните устройства в спалнята, те вредят изключително много на съня. Препоръчваме ви да се обърнете към добрия стар будилник. 


Изключете отоплението или отворете прозореца
Изгарянето на мазнини докато спите е напълно възможно! Изследвания доказват, че спящите при температура от 19 градуса изгарят 7% повече калории по време на сън, от тези, които спят на температура 24 градуса. 


Тези 5 лесно приложими трика ще ви помогнат в борбата с излишните килограми и ще ви помогнат да се чувствате по-енергични и отпочинали!

Учени определиха оптималната температура за добър сън
ЗДРАВЕ
Автор Евелин Попадийна

Учени определиха оптималната температура за добър сън

Автор Евелин Попадийна