Автор
Антония Михайлова

Тези 8 неща, сложени до леглото вечер, пазят от негативна енергия и привличат късмета

Пречистването на енергията преди сън е честа практика в различни духовни и езотерични традиции, както и сред хората, които търсят спокойствие и хармония. Вярата в магическата сила на предметите е част от културата и на различни народи и общества, оцеляла през вековете до днес. От незапомнени времена хората са се доверявали на могъщото влияние на древни амулети и талисмани, които според поверията носят защитна и магическа сила, способна да отблъсне зли духове и болести. 

Ще разгледаме някои от тях и как те могат да ви помогнат да се защитите от негативната енергия и да привлечете късмета в живота си.

Лимонът - Лимонът има свойството да абсорбира отрицатената енергия и негативните влияния. Разрежете лимона на четири части, без да го разделяте напълно и го поръсете със сол. Поставете го на нощното шкафче и го оставете там, до кристализация на солта. Можете и просто да напръскате с пулверизатор пространството около спалнята си със свеж лимонов сок. 

Лукът - Лукът е известен със своите абсорбиращи свойства и със способността си за отстраняване на негативна енергия. Можете да поставите нарязан лук до леглото си или дори под възглавницата. Смята се, че той поема всички лоши вибрации от вас върху себе си.

Яйцето - В някои култури яйцето е символ на чистота и ново начало. Вярва се, че поставянето на сурово счупено яйце в чаша вода, сложена на земята до леглото може да извлече отрицателна енергия от вашата аура и стаята, докато спите. Когато се събудите сутрин, вземете чашата и изсипете съдържанието, заедно с нежеланата енергия, в канала. 

Кристали под възглавницата - Различните видове кристали имат различни енергийни свойства. Например, аметистът се използва за успокоение и защита, а розовият кварц привлича любов и хармония. Поставянето на подходящ кристал на нощното шкафче може не само помогне за подобряване на качеството на съня ви и за предпазване от негативни влияния, но и да привлече в живота ви късмета и щастието.

Борови шишарки - Боровите шишарки са символ на стабилност и защита. Те могат да се поставят до леглото, за да създадат защитен щит от негативна енергия и болести, както и да ви помогнат да се почувствате по-сигурни и уверени в себе си. 

Метални звънчета - Металните звънчета се използват за прогонване на злите сили и за създаване на хармония. Те могат да бъдат закачени над леглото или поставени до него, така че да създадат приятен звук, който разпръсва негативните влияния. Използвайте камбанки от мед, месинг, алуминий или бронз.

Чаша с вода - Поставянето на чаша с чиста вода до леглото привлича позитивна енергия и хармония. Сутринта можете да изхвърлите водата, която е абсорбирала негативната енергия от околната среда. 

Ароматна свещ - Запалете ароматна свещ или изгорете бяла смола, лавандула или салвия, за да създадете спокойна и релаксираща обстановка край себе си.

Съвети от мъдреците за щастлив живот!
НОВИНИ
Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Съвети от мъдреците за щастлив живот!

Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Тези предмети и ритуали са част от древни традиции и вярвания и не носят научно обяснение. Все пак, много хора ги практикуват с вяра и считат, че те помагат да поддържат психическо и емоционално благополучие. Важно е да се подчертае, че те могат да бъдат използвани като средство за успокоение и създаване на уют в спалното пространство, но не следва да заместват конкретни медицински или психологически терапии при нужда.