Автор
Веселина Петрова

Направете това, когато някой ви обиди или нарани: Вселената ще му изпрати заслуженото

Когато човек е обиден, независимо дали става въпрос за думи и действия, може да отговори по начин, който да му помогне да превъзмогне емоционално случилото се. Така няма да навредите на здравето си. 

Първият начин, по който можете да реагирате, е като преглътнете обидата и си затворите очите. Разбира се, преживяното ще промени отношението ви към насилника, но изборът да премълчите е ваш. Възможно е обаче това да се отрази на психичното ви здраве и да има последствия - проблеми със съня, нервност. Затова именно психолозите не препоръчват този вариант за реагиране.

Вторият вариант е твърде християнски, но ще ви донесе спокойствие. Поне привидно. Защото представлява опит да простите на онзи, който ви е наранил. За съжаление това не е лесно. Ще трябва да се освободите от тежестта на обидата и ще трябва да "затворите случая". Да простите, да забравите и да продължите напред. 

А третият и най-добър от енергийна гледна точка вариант е да отговорите на лошото отношение. Как? Разбира се, не ви предлагаме саморазплата, а начин да противостоите на негативната енергия. 

В момента, в който някой ви каже нещо неприятно, му отговорете. Например, кажете му "Това се отнася за теб", "Погледни себе си, преди да говориш за другите"... А когато се приберете у дома, свалете нещо от себе си - шапка, шал... Обърнете предмета наобратно и се избършете с него. След това отворете вратата, изтръскайте шала или шапката и кажете: „Това, което казваш за мен, нека бъде за теб!“ 

Какъв е смисълът ли? Смисълът е, че всичко във Вселената е енергия. Думите, които изричаме, също притежават огромна енергия. И правейки този ритуал, вие ще се освободите от негативното, което е дошло при вас, и ще запазите душевното си равновесие и здравето си.