Автор
Woman.bg

И звезда от "Игра на тронове" плакала заради похотливия продуцент

Вече почти не остана холивудска актриса, която да не е признала, че в един или друг момент от живота си е ставала жертва на сексуален тормоз. Над Харви Уийнстийн, един от най-влиятелните продуценти в света, който е в центъра на секс скандaла, облаците толкова са се сгъстили, че съвсем няма изгледи за синьо небе.

Поредната жертва на похотливия Уайнстийн е звездата от „Игра на тронове“ Лина Хийди. В поредица от постове в Туитър актрисата, която играе ролята на Церсей Ланистър, разкри неприятни моменти от срещите си с него. По думите й тя го срещнала за първи път на кино фестивала във Венеция през 2005 г. След като се поразходили покрай един от каналите в града, той направил коментари и жестове със сексуален подтекст.



Хийди се видяла с него отново години по-късно в Лос Анджелис, тогава той я разпитвал за любовния й живот. Актрисата твърди, че след това я поканил в хотелската си стая, за да й покаже някакъв сценарий. Тя на свой ред му казала: „Аз не се интересувам от нищо друго освен от работа, моля те не си мисли, че бих влязла в асансьора по друга причина.“ После я прихванал през гърба, подбутвайки я напред.

За неин късмет обаче картата за стаята му не работила и той бил принуден да я изпрати отново до асансьора. Хийди разказа още, че той е бил очевидно бесен от случилото се с картата и преди да се раздели с нея, прошепнал в ухото й: „Не казвай за това на никого, нито на мениджъра ти, нито на агента ти!“

„Влезнах в колата и заплаках”, последно написа звездата от култовия сериал в Туитър.

Тя е поредната от вече над 40 жени, които направиха разкрития през последните 10 дни за сексуалния тормоз, който е упражнявал върху тях холивудският магнат.

Междувременно и Рийз Уидърспуун призна, че е била жертва на сексуално посегателство от страна на режксьор и то на 16-годишна възраст. Тя обаче не разкри името на насилника.

"Истински ненавиждам режисьора, който ме нападна, когато бях на 16 години и се възмущавам от агентите и продуцентите, които ме накараха да мисля, че работата ми изисква да мълча", каза Уидърспуун.