Автор
Woman.bg

И Кейт Бекинсейл – жертва на сексуалния апетит на холивудския магнат

Кейт Бекинсейл e поредната знаменитост, която се присъедини към съзвездието актриси, обвинили холивудския магнат – Харви Уайнстийн, в упражнен и върху нея сексуален тормоз.

Обвиненията на 44-годишната звезда от „Подземен свят“ дойдоха веднага, след като един от най-големите продуценти в Холивуд бе набеден от не една и две кинодами в сексуално посегателство, за да им осигури роли в свои продукции. Сред тях се наредиха имена като Ашли Джъд, Лия Сейдуш, Гуинет Полтроу, Анджелина Джоли, Кара Делевин и много други.

Бекинсейл сподели на профила си в Инстаграм снимка, на която актрисата е едва на 17, а под нея написа: „Бях на 17, когато Уайнстийн ме покани на среща с него в хотел „Савой“, за да уговорим началото на снимките по кинопроекта. Предполагах, че срещата ни ще се състои в конферентната зала на хотела, както е редно, и останах учудена, след като от рецепцията ми казаха, че Уайнстийн ме очаква в хотелската си стая. Отвори ми вратата на стаята си, облечен по хавлия. След като седнах на дивана, започна да ми сипва алкохол. Бях толкова наивна и млада, че и през ум не ми мина, че този ерудиран и далеч по-възрастен мъж може да си е наумил да прави секс с мен. След като усетих въздействието на алкохола върху себе си, се почувствах неловко и станах веднага да си вървя с извинението, че на другия ден съм на училище. Тръгнах си невредима."


На стената си Бекинсейл написа още, че след този случай тя напълно съзнателно взела решението да не работи никога през живота си с Уайнстийн – избор, който според нея е попречил на перспективите й в Холивуд през годините. Тя, подобно на други свои колежки, също е получавала от продуцента заплахи от личен и професионален характер, да си държи езика зад зъбите.

На финала Кейт отправи призив към всички жени, станали жертва на сексуален тормоз на работното си място, да не си мълчат и да не позволяват на никого подобна сексуална гавра с тяхното достойнство.


Четете още: За сексуалния тормоз и мъжете с власт