Необходими продукти:

800 грама пилешко месо – 1 пиле
300-350 г моркови
50 г краве масло
25-30 г брашно
Сол, черен пипер, магданоз – на вкус.

Начин на приготвяне:

1. Пилето се нарязва на порции и те се запържват в сгорещена мазнина, след което се изваждат от съда.

2. Морковите се почистват и нарязват на тънки кръгчета (ако са малко, може и да не ги режете). В същата мазнина се задушават на тих огън до омекване и тогава се прибавя брашното.

3. Разрежда се с половин литър гореща вода, посолява се и се добавят запържените порции месо.

4. Ястието се оставя да ври на тих огън.

5. Преди да се свали от огъня, ястието се поръсва със смлян черен пипер и при желание с дребно нарязан магданоз.