Шоколад и ананас - две отрочета на американските тропици, се срещат в рецептата за тези ефирен и ароматен десерт.

Необходими продукти за 8 порции:


200 г ананас, нарязан на ситно
100 г стопен тъмен шоколад
125 г меко масло
1 ч. ч. пудра захар
3 яйца
2 с. л. ром
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
1 щипка канела
50 г стопен шоколад за гарниране

Начин на приготвяне:


1. Маслото се разбива на пяна със захарта. Добавят се едно по едно яйцата. Слага се ромът.

2. Брашното се пресява с бакпулвера, солта и канелата. Сипват се в маслената смес, която се разделя се на две. Към едната част се прибавят ананасовите парченца, а към другата – шоколадът.

3. Правоъгълна форма се покрива с хартия за печене. На дъното се сипва тъмния слой и върху него – ананасовия. Изпича се в загрята фурна на 180° С за 20-30 мин. Когато изстине, се нарязва на квадратчета и се поръсва с пудра захар и разтопен шоколад. Източник: menumag.bg