Вкусна и здравословна рецепта. Сложете червена и зелена леща - червената се разпада и супата става гъста, а зелената остава на зърна.

Необходими продукти за 4 порции:

1 с.л олио
1 малка глава лук, накълцана на ситно
5-6 скилидки чесън
1,3 л пилешки бульон
100 г зелена леща
100 г червена леща
2 моркова, нарязани на кубчета
230 г кълцани домати от консерва
100 г сварено пилешко, на хапки
1 шепа накълцани листа от магданоз

Начин на приготвяне:

1. Запържете лука за 3-4 мин в тенджера. Добавете бульона и възврете. Сложете зелената леща и оставете да къкри без капак за около 10 мин. Добавете червената леща и оставете да къкри още 15 мин, докато супата се сгъсти.

2. Сложете доматите, чесъна, морковите пилешкото месо и овкусете. Оставете да се довари. Изключете котлона и поръсете с магданоза.

Съвет:
Може да сгъстите супата, като добавите към нея 1-2 картофа, нарязани на много ситно. Източник: goodfood.bg