Обичаме пиле и особено това, което ще ви покажем. Няма да сгрешите направите тази рецепта, така ще зарадвате и вашето семейство и гости!

Необходими продукти:

1 пиле,
2 с.л. масло,
1 к.чашка олио или зехтин,
1 стрък ситно нарязан праз,
200 гр. моркови,
3 с.л. целина /може и нарязана сурова/,
4 с.л. брашно,
2 с.л. доматено пюре, / или 1/2 домати от буркан/,
500 гр. картофи,
300 гр. дребен лук /арпаджик/,
1/2 връзка магданоз,
1 ч.л. черен пипер,
1 чаша бяло вино,
сол на вкус.

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на порции, начуква се с дървен чук и се посолява. Поръсва се с черен пипер, овалва се в част от брашното и се запържва в силно сгорещена мазнина. Изваждат се от мазнината и се поставя в тавичка.

В съда, където е пържено месото се слагат ситно нарязаният праз и картофите нарязани на кубчета, като се запържват. След това се добавят морковите, нарязани на ивички, които предварително се задушават в друг съд до готовност.

Към горните зеленчуци се добавят целината, черният пипер, останалото брашно, доматеното пюре, виното, лукчетата / и те са предварително задушени/, 1 чаша топла вода и сол на вкус. Объркваме добре всичко и го варим около 30 минути на бавен огън.

Прецеждаме сока, а зеленчуците нареждаме около около чинията, в средата на която сме сложили от парчетата пилешко и всичко заливаме със сока.

Рецептата е добре да се консумира в добавка с чаша изстудено бяло вино. Източник: gotvarski.net