Нов вид диета разбуни социалните мрежи. Става дума за крайно неразумен хранителен режим, който води тежки последствия след себе си. Нарича се диетата на Пепеляшка. От името сами се досещате, че тя гарантира фигура досущ като тази на приказната героиня.

Тайната се крие в цифрата, която отговаря за индекса на телесната ни маса, който трябвало да бъде 18 - това е основната цел в диетата. Той е изключително нисък и предполага всевъзможни ограничения. За медицината е неприемлив и характерен за нездравите хора. Но въпреки огромните вреди, които нанася на организма, все повече дами посягат към диетата на Пепеляшка и се подлагат на сериозни ограничения, за да достигнат точно тази цифра на индекса.

Много лекари в САЩ са разтревожени и шокирани от тази тенденция и предупреждават за ужасяващите поражения, които може да нанесе тя. Сред тях са: депресия, загуба на месечния цикъл, появата на нежелано окосмяване, постоянни и резки промени в настроението и дори смърт.

Според специалисти и диетолози диетата на Пепеляшка трябва да претърпи сериозни промени, защото е изключително опасна и застрашава живота. Тя е характерна за хората, страдащи от хранителни разстройства. Не трябва да забравяме, че видът на анимационните герои е далеч от действителността и от здравословните норми.

Четете още: Киселото мляко бори високото кръвно