Автор
Woman.bg

Първата кърмеща транссексуална дама в света

Представяме ви първата транссексуална жена, която кърми бебето си, без да е раждала и без да е претърпяла операция за смяна на пола. Какво ли не се случва в днешно време?

Анонимната дама посещава известна клиника в Москва с нетрадиционен проблем. Любимият й човек забременява, но не желае да кърми и тя пристига в болницата, надявайки се лекарите да направят невъзможното. Транссексуалната жена силно искала да има способността да кърми. Лекарите се съгласяват да помогнат и три месеца преди раждането на бебето, дамата е подложена на хормонална терапия.

Детето се ражда и транссексуалната вече произвежда кърма, която й стига само за първите шест седмици. Изумителен е фактът, че дамата не е била подложена нито на оголемяване на бюста, нито на вагинопластика. Това е първият случай, доказващ че транссексуалните жени могат да хранят бебетата си със собствена кърма, благодарение единствено на хормонална терапия. Лекарят, ръководил процеса, д-р Тамар Рейсман, споделя пред „Дейли Мейл“, че това е огромен пробив в транссексуалната медицина.

Когато започва терапията, анонимната транссексуална приема спиронолактон – лекарство, което потиска тестостерона, и естрадиол за подсилване на женския полов хормон, а също и медикамент, който бил забранен от „Агенция за контрол на храните и лекарствата“, но се използва за някои хормонални терапии – домперидон. Благодарение на него само след месец в гърдите на транссексуалната вече имало капчици кърма. С времето лекарите увеличават дозата, а с нея нараства и количеството майчино мляко.

Д-р Тамар Рейсман споделя, че е много щастлива от постигнатото, а също така и защо се е съгласила да откликне на нетрадиционната молба:



„Известно е, че кърменето е много полезно за децата. Доказано е, че кърмените бебета са в много по-добро здраве. Не казвам, че всяка майка е задължена да кърми, но в този случай това беше най-правилното решение, при положение, че биологичната майка не желаеше да кърми“.

Какво е вашето мнение по този сложен казус?

Четете още: Най-ужасяващите нарушения на съня