Автор
Woman.bg

Покажете ни краката си, а ние ще ви кажем дали сте щастливи

Известно е, че някои могат да четат бъдещето ни по дланите, гледането на ръка съществува от стотици години. Но хрумвало ли ви е, че краката ни също имат какво да кажат за нас? Оказа се, че има и то не е никак малко. Всъщност, краката ни не могат да помогнат в предсказването на бъдещето, но определено издават как се чувстваме и дали сме щастливи. Също така могат да покажат какво сме преживели в миналото.

Знаете ли, че когато човек е депресиран, той разпределя цялата си тежест върху предната част на крака? Затова в този период кожата на пръстите потъмнява към върха.



Друг добър начин да разберете дали сте щастливи е, като сравните цвета на кожата на стъпалата си с този на кожата от глезена нагоре. Ако стъпалата са по-бледи от останалата част на крака, това говори за изтощение и забавено кръвообръщение. Пожълтелият цвят на стъпалата пък означава, че човекът е объркан, a ако по възглавничките на стъпалата ви има твърди участъци от груба кожа, значи сте натоварени с твърде много отговорности.

Когато сме подложени на стрес, цялото ни тяло преживява емоциите, които минават през душата ни. И колкото и да се опитваме да прикрием тревогите си, те рано или късно се изписват върху тялото ни и най-вече върху тази част, върху която се стоварва всичко – краката ни.

Забелязали ли сте, че когато се засрамвате, палците на краката ви почервеняват? Ако не сте го видели с очите си, то със сигурност сте усетили затоплянето в този момент. Пръстите на краката ни могат да кажат още много неща за нас. Сега ще ви обясним подробно:



Вторият пръст на десния крак показва какво искате от живота. Ако вие сте постигнали това, което желаете, то този пръст се допира плътно до земята. Но ако все още не сте получили това, което искате той няма да се допира до земята или се получава по-голямо разстояние между него и третия пръст. Това също така означава, че се опитате да преодолеете някаква емоция. Съседният четвърти пръст издава романтичния ни живот и връзките. Когато човек говори за някого, в когото е влюбен или който му е близък, той ще усети дискомфорт и четвъртият му пръст ще започне да потрепва.



Въпреки че тези факти не са научно потвърдени, рефлексологът Джейн Шийхан е твърдо убедена, че стъпалата ни имат какво да кажат за нас. Тя е издала две книги по темата и от няколко години обикаля света, за да разказва за невероятните открития, до които е достигнала. Тя е убедена, че човек не знае почти нищо за краката си.

„В краката ни има 26 кости и 3 000 нервни окончания. Определено там долу се случват много неща“, твърди Джейн.

А ето и някои допълнителни интересни подробности за пръстите на краката ни:

Дългият втори пръст

Вторият пръст, който при някои хора е по-дълъг от палеца, говори за лидерски качества. Почти всички водещи фигури в историята на Древен Египет са имали дълги втори пръсти на краката.

Много малко кутре

Говори за наивна детска природа и за човек, който има солидно чувство за хумор и умее да се забавлява.

Ако вторият пръст на левия крак застава върху палеца

Това означава, че сте сантиментални и носталгични по душа.

Четете още: Болни сме, защото изричаме тези думи