Не е тайна, че емоционалните преживявания влияят до голяма степен на жизнения ни тонус. Негативните чувства, които изпитваме в един или друг момент от живота си, неминуемо рефлектират върху състоянието на организма ни. До такава степен, че честата им проява дори може да разклати сериозно физическото ни здраве.

Учените са категорични, че човешките клетки и тъкани абсорбират всички мисли и думи и така тялото ни може да чуе и разбере абсолютно всичко от онова, което ние мислим и казваме. Ето защо лошите фрази, които редовно изричаме в момент на афект, могат да разрушат здравето ни и да отприщят развитието на опасно заболяване.

В тази насока дълги години е работил един германски специалист, психотерапевт и основател на позитивната психотерапия Носсрат Пезешкиан. Той открива, че има думи, които са директно „програмирани“ да носят болести на тялото, и тези разрушителни думи се появяват в речника на всички хора. Той ги нарича „разрушителни“ думи, които влият върху организма ни като бомба със закъснител. Д-р Пезешкиан определя тези думи с термина „органична реч“, пише Epoch Times. Експертът е убеден, че честата употреба на тези думи са особено опасни за хора със слаба имунна система.

Кои са тези думи и фрази?

– Търпението ми се изчерпва;

– Не мога да те гледам;

– Писна ми;

– Главата ме цепи;

– Ще ми се пръсне мозъка от мислене;

– Не понасям (нещо или някого);

– Имам нужда от отдушник;

– Не издържам вече;

– Уморен до втръсване;

– Не усещам нищо от врата нагоре;

– Скапан съм;

– Като изцеден съм;

– Нямам сили за нищо.

Четете още: Фразите, които показват, че партньорът вече не ви обича