Автор
Woman.bg

Тайната е разкрита: Ако изкарвате по равно, ще сте заедно завинаги

Мислите, че парите не са решаващ фактор в отношенията ви с любимия? Грешите. Сигурно сега ще си кажете, че за да бъде един съюз щастлив и непоклатим, е важно мъжът да има по-високи доходи от жената, но всъщност едно скорошно изследване сочи нещо друго и много интересно.

Проучване в университета „Корнел“ в САЩ доказва, че връзките, в които партньорите имат приблизително еднаква заплата, са много по-здрави и успешни. Независимо дали финансовото състояние на половинките е добро или не чак толкова добро, те ще са по-дълго заедно, ако няма голяма разлика между банковите им сметки. В изследването участвали няколко двойки, които трябвало да отговорят на въпроси, свързани с брака и финансовите аспекти. Резултатите сочат, че повечето влюбени пристъпват към брак, след като достигнат определена сума спестявания. Всички мечтаят да имат хубав дом и кола, което се постига най-лесно, когато и двете страни участват активно в събирането на средства. Най-безпроблемен е този момент при двойките, в които мъжът и жената имат сходни приходи. Обикновено двойките, които решават да се оженят, са достигнали по-висок стандарт на живот.



Оказа се, че съществува още един решаващ фактор в отношенията между партньорите освен финансовото им състояние. Според проучването на университета „Корнел“ двойките, които живеят заедно преди брака, имат по-здрава връзка. Равенството и общото съжителство засилват стабилността между двете страни и те се подкрепят повече. Опознаването в домашна обстановка кара мъжа и жената да погледнат един на друг по по-различен начин и да обединят усилията си в името на споделеното съжителство. По този начин те работят и за собственото, и за общото си развитие.

Четете още: Един мъж ни съветва: Жени, при раздяла бъдете откровени