Автор
Woman.bg

Един мъж ни съветва: Жени, при раздяла бъдете откровени

Днес публикуваме текст на един мъж, който има какво да посъветва дамите, и то от собствен опит. Запазваме неговата анонимност и се надяваме думите му да помогнат и на жени, и на мъже, които са на прага на раздялата.

"Често се случва когато жена прекратява сериозна връзка по нейна вина, тя да иска да нарани приятеля си възможно най-дълбоко. Надява се по този начин да помогне на мъжа да забрави любовта си към нея по-лесно и да продължи напред.

Като мъж, за мен бе доста изненадващо да разбера, колко много жени вярват, че по този начин те наистина помагат на мъжете си да ги превъзмогнат по-лесно и бързо. Имам познати приятелки, които подхождаха така към края на своите връзки и винаги съм ги укорявал за това. Но след като се случи и на мен, реших, че е време да напиша нещо по въпроса.

Драги жени... Момичета... Това изобщо не помага. Това само влошава нещата.

Моята бивша приятелка изпитвала известни съмнения за бъдещето на нашата връзка и вместо да обсъди нещата и да бъде откровена, тя реши да се държи крайно отвратително с мен, докато не скъсам с нея. Така и стана – на мен ми писна и се разделихме. Впоследствие тя ми призна, че наистина се е постарала да ме нарани, колкото се може по-силно, с благородната цел аз да я забравя по-лесно.

За съжаление мога определено да заявя – това изобщо не помогна. Даже се възстанових по-бавно, отколкото трябваше. Ако тя беше откровена с мен, беше ми обяснила всичко и бе твърдо заявила, че ще се разделим, също нямаше да ми бъде приятно. Тогава също щях да изпитвам тъга и разочарование от провалената връзка. Но с подхода, който тя предприе, освен тъгата, у мен се настани и чувство на гняв, породено от дълбоката обида, която тя ми нанесе с нейното държание.

А при мъжете тъгата отминава, но обидата си остава за цял живот. И продължава да те жегва дълго време. Затова и дълго време се възстановявах от връзката: защото трябваше да се боря с гнева и яростта в себе си.

Всички мъже ще се съгласят с мен. Откровеността е най-правилният път при прекратяване на сериозна връзка.
Да бъдеш откровена ще помогне и на теб да продължиш напред. Избягването на конфронтация оставя много неща недоизказани. Това пречи и на теб да си направиш правилните изводи от връзката и да продължиш напред със следващата.

Подчертавам, че това се отнася за дълги и сериозни връзки. Ако искаш да скъсаш с гаджето си, с което сте от месец, начинът на раздяла не е от чак толкова голямо значение. Но при раздяла с мъж, на когото държиш, който държи на теб, най-правилно е, дори задължително, да бъдеш пряма и откровена."