Автор
Woman.bg

Опасните думи, които развалят всяка връзка

Според психолози има някои думи и изрази, с чиято честа употреба рискувате да сложите завинаги край на връзката си. Ето защо, ако държите на партньора си, няма да е никак лошо да хвърлите око на тях, след което при общуването си с него да се постараете да ги избягвате.

„Ти“

Личното местоимение във второ лице единствено число „ти“ е на първо място в класацията на опасните думи. Особено ако изразът, в който са употребени, носи негативен или обвиняващ характер. Например: „Ти никога не слушаш какво ти говоря”, “Ти си ужасен човек“, „Ти си пълен егоист“, Ти си виновен“, Ти никога не оценяваш нещата, които правя за теб“ и т.н.

„Защо“

Въпросът „защо” е другата рискова дума, чието вмъкване в изречение с укоряващо значение, също може да отприщи недоволство у отсрещната страна. Редовната й употреба директно му казва, че е време да се спасява. Например: „Защо не хвърли боклука“, Защо все аз трябва да върша всичката работа“, „Защо си толкова мързелив“ и т.н.

„Трябва“


Задължаващата и непременно повеляваща дума „трябва“ изобщо не е препоръчително да присъства в речника на когото и да било от двамата партньори. С нея страната, която я изрича често, ясно индикира, че има намерението да играе ролята на доминиращата половинка. За да просъществуа дълго време една хармонична връзка обаче, двамата души в нея трябва да бъдат абсолютно равностойни, уверяват експертите.

Четете още: Пет фрази, които показват, че е време за раздяла