Автор
Woman.bg

Пет фрази, които показват, че е време за раздяла

В почти всяка връзка настъпва онзи неприятен момент, в който чрез дребни жестове и определени изречения разбираме, че любовта вече може би си е отишла и е време да сложим точка. Въпреки очевидния проблем много от нас подминават предупредителните сигнали, надявайки се, че това е временно положение. Днес ще ви споделим пет изречения, които доказват, че половинката ви не е вашият човек и е най-добре да прекратите връзката си, преди тя да е станала токсична. И не - не става дума за добре познатата фраза "Трябва да си поговорим".

1.Ако не направиш това, което искам, те напускам

За какъвто и проблем да се отнася, ултиматумът е недопустимо действие. Той е престъпване на човешките права на този, когото заплашвате и дори и да не вярвате, не е израз на любов. Заплахата е безсилие и желание за превъзходство, което е в разрез с романтиката, която би трябвало да присъства между двама души. Ако има сериозни пречки в любовта между двама души, е най-добре всеки да поеме по своя път. Щом мисълта за раздяла се е настанила трайно в главата ви, то неминуемо ще стигнете до неразрешими конфликти с половинката си и дори подсъзнателно сами ще доведете отношенията си към финал. Ако любимият ви си позволява да ви поставя ултиматум, се замислете дали това не ви отблъсква и дали не е по-добре да потърсите човек, който ще ви обича с недостатъците ви. Този, който ви обича, никога няма да ви накара да избирате между него и нещо друго, което дори може да не е ваша негативна черта.

2.Никога няма да те напусна

Колкото и мило да звучи, заричането и даването на подобни обещания не е естествено и дори е съмнително. Никой не би могъл да даде подобно обещание. Когато хората се обичат, те са искрени един с друг и не биха си давали подобни нереалистични обещания.

3.Ти си прекалено емоционална

Най-лошото нещо, което можете да кажете на човек (и по-специално на жена), която е разстроен/а. Ако половинката ви не желае да сподели тревогите ви и да бъде до вас в трудни моменти, то определено не заслужава да бъде до вас и в щастливите мигове. Любимият ви трябва да бъде вашата упора, не само коректив. Човекът, който ви обича инстинктивно ще бъде по-внимателен с вас и няма да ви осъжда за това, че преживявате даден проблем по-тежко.



4.Ще спра всичките си вредни навици заради теб

Лъжа, от която няма никакъв смисъл. Всеки сам трябва да прецени какво трябва да коригира в себе си и с кои вредни навици трябва да се раздели и го прави в името на собственото си здраве. Лошите навици не би трябвало да бъдат повлияни от любовния ни живот. Подобно изречение е от манипулативен характер и в него няма нищо романтично.

5.Мразя те!

Дори и да е в крайно емоционален момент, подобно възклицание има ефекта на предизвестие за напускане. Сякаш връзката ви има срок на годност и той е към края си. Всеки в момент на ярост е способен да изрече тежки думи, с които да нарани любимия си човек, но изречението "Мразя те" е недопустимо, защото то действа като отрова на отношенията ви.



Четете още: 8 неща, които той тайно иска да те пита на първа среща