Автор
Woman.bg

Пенелопе Крус: С Бардем имаме еднакви заплати

Актьорите си признаха, че когато играят заедно във филм, получават равностойни хонорари.

Темата за правата на жените все така вълнува мнозина и беше повдигната и на Фестивала в Кан. Напоследък все по-често известни актриси заявяват, че за участието си във филми трябва да получават не по-малък хонорар от своите колеги-мъже. В съпружеската двойка Крус-Бардем обаче този проблем явно не е актуален.

Пенелопе призна, че за филма „Всички знаят“, който откри прожекциите на Фестивала в Кан тази година, двамата с Хавиер са получили еднакви хонорари. В картината те играят герои, които някога са били влюбени, но с времето всеки от тях създал свое семейство с друг партньор. Драматична ситуация ги кара да се сближат отново…

Пенелопе Крус и Хавиер Бардем се запознали преди повече от 20 години на снимачната площадка и са женени вече от 8 години. При това обаче рядко си партнират във филми и още по-рядко се появяват заедно на светски мероприятия. Тази година е изключение – освен във „Всички знаят“ актьорите участваха заедно и във филма „Ескобар“. Но защо за съвместните си проекти избират само драми?



„Ние умеем да разграничаваме живота от работата“, казва Хавиер. Пенелопе потвърждава това: „Да, ние не си носим героите вкъщи. Когато бях на 20 години, ми се струваше, че колкото повече се измъчвам и се вкарвам насила в образа, толкова по-добър резултат ще получа. С времето обаче разбрах, че не е така. Това е работа. Тя трябва да остане извън дома. На снимачната площадка ние не сме съпруг и съпруга, а филмови герои. При това аз много добре знам, че виждам срещу себе си човека, на когото вярвам на сто процента, който винаги ще ме подкрепи. Това ми помага. Но това не означава, че ще работим заедно всяка година“.

Четете още: Секс, наркотици и алкохол: Разгулният живот на Хари преди Меган