Автор
Woman.bg

Бащата на Клои Ким: Излети в небето и ще се превърнеш в дракон!

В деня на влюбенетие 17-годишната сноубордистка Клои Ким взе златен медал, след като направи феноменално прелитане на халф пайпа. Тя предизвика истински фурор на тазгодишните Зимни олимпийски игри като постижението й бе уникално. Тя прелетя над всички и не остави никакво съмнение, че ще бъде победител.

След състезанието очарователната тийнейджърка с корейски произход сподели, че дължи удивителните си способности на отдадеността на баща си. Той посветил изцяло живота си на това да й помага в тренировките и да я насърчава. Гордият родител, Джонг Джин Ким, не скри възхищението от дъщеря си и по време на състезанието държеше плакат с надпис: „Давай, Клои!“.



Според вестник „Вашингтон Поуст“ бащата на сноубордистката не пропуснал да я подкрепи и със съобщение, за да й напомни, че е родена в годината на дракона. Какво разкри той пред медията:

„В корейските традиции, за да се превърнеш в дракон трябва да изчакаш 1 000 години. Преди това ти си змия (анаконда) и след 1 000 години се превръщаш в дракон. Излети в небето и ще станеш дракон, сега е моментът! Написах й това сутринта преди състезанието“.


Джон Джин Ким качва дъщеря си на сноуборда, когато тя е едва на 4 г. Малко след това той напуска работа и зарязва собствения си живот, за да се посвети на предстоящата кариера на Клои. И днес тя му е безкрайно благодарна:



„Баща ми жертва много за мен и не знам какво щях да правя, ако не беше той. Да оставиш живота и мечтите си настрана, защото твоето дете има страст към нещо, е просто невероятно. Благодаря на семейството ми!“, споделя Клои Ким.

Четете още: Българка прави най-доброто вино в Австралия