Автор
Woman.bg

Откриха първородната дъщеря на Наим Сюлейманоглу

Първородната дъщеря на покойния Наим Сюлейманоглу бе открита близо седмица, след като светът научи, че близките на великия щангист усилено я търсят.

В предчувствие за кончината си Сюлейманоглу отправил към роднините си своята последна молба. А именно да намерят първородната му дъщеря, която живее в Япония, и да я включат в завещанието.

Пожелалият анонимност адвокат на Наим наскоро разкри, че спортистът е правил постъпки, за да признае официално японската си дъщеря и да я запише на свое име. Положили много усилия за това, но не успели поради особено строгите японски закони в това отношение.

Наоми Секаи е открита благодарение на съдействието на турското посолство в Токио, както и на усилията на бившия съпредседател на турската федерация по щанги Зеки Тюрке и най-добър приятел на Наим приживе, който взел присърце заръката на щангиста.


Турският посланик в Токио Хасан Мурат Мерджан поканил дъщерята и майка й в посолството, където им предал молбата на близките на покойния щангист да дойдат в Турция, за да се запознаят. Наоми с готовност се отзовала на желанието на близките да ги посети и да се запознае с тях.

Тя е рожба на любовта между спортиста и японска журналистка на име Киоко Мори.

"От мама знам, че имам чичо и сестри, които живеят в Турция. Едната от сестрите ми, Елиф, живее в Лондон. Тя също ми се обади и каза, че горещо иска да се опознаем. Да опозная роднините си в Турция час по-скоро е най-голямата ми мечта. Веднага след като ми дадат отпуск от фирмата, в която работя, ще посетя родината на татко", споделила Наоми пред посланика.

Наоми Секаи е и поредното доказателство за истината, че крушата не пада по-далеч от дървото. Оказва се, че младата японка, подобно на баща си, също е привлечена от света на спорта.

Наоми и майка й позирали за снимка в турското посолство в японската столица, но по молба на майката медиите засега не са публикували кадъра. Самата тя допълнила, че като посетят Турция с дъщеря си, ще имат достатъчно възможност да ги снимат.

Любов от пръв поглед

Майката на Наоми и Сюлейманоглу се запознават по време на Олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Тогава Киото е изпратена при него да направи обширно интервю с легендарния спортист.

Младата японка и турският щангист се влюбват един в друг и заживяват заедно. Не след дълго Наим предлага на любимата си да дойде с него в Турция и тя го последвала.

Известно време Киоко и Наим живеят в Анкара. Междувременно на бял свят се появява дъщеричката им Наоми. Поводът да я запишат на името на майка й – Наоми Мори, е фактът, че двамата нямат брак. Когато момиченцето навършва две години, майката, по неизвестни причини, се завръща в Япония заедно с детето си.

През всичките тези години баща и дъщеря се срещат няколко пъти закратко в Турция.

"Аз не сключих граждански брак, но и четирите ми дъщери са дълбоко в сърцето ми" – бе споделил неотдавна големият щангист пред медиите.

Роденият в България трикратен олимпийски шампион си отиде от света на 18 ноември на 50-годишна възраст. Легендарният спротист води два месеца безуспешна борба с чернодробната недостатъчност.

Четете още: Трогателното писмо на един баща до дъщеря му за 21-ата й годишнина