Емоционален призив за помощ се появи на страницата на катастрофиралата с Дивна моделка Кристин Илиева. Красавицата е в съзнание, но й предстоят серия операции на краката, за които е нужно даряване на кръв.

Манекенката, която на 12 март пострада при тежка автомобилна катастрофа по вина на поп изпълнителката Дивна, се нуждаеше спешно от кръводаряване. За това призова Радостина Иванова - пиар в агенция Inter Model's, където работи момичето, на 21 март късно вечерта.

"Скъпи приятели и познати, хора с добри сърца. На Кристин Илиева и предстоят операции за възстановяване на крачето и по тази причина се обръщам към всички вас с молба да дарите кръв в нейна полза. Без значение от кръвната група. Кристин Цветозарова Илиева, за операции болница ВМА. След даряването ви издават документ, който е необходимо да бъде представен в болницата. За да не ви затруднявам излишно, снимайте или сканирайте бележката и я изпратете на нейната майка shamy@abv.bg. Благодаря ви!", пише Иванова.

Оказа се, че в рамките само на един ден кръвта, нужна за следващите операции на моделката Кристин Илиева, е събрана.

Преди дни майката на Кристин, която е неотлъчно до детето си, оповести добрата новина, че дъщеря й е в съзнание и че всеки, който желае, може да й изпраща съобщения на личния номер на моделката.

Повече от 60 човека , предимно роднини, са изявили желание да помогнат, но болницата ВМА, където е настанена манекенката, не може да поеме всички. Във Фейсбук близките на Кристин специално благодариха на благодетелите, решили да дарят кръв, а модната шефка Ирина Папазова уточни, че може би ще се наложи нова подобна кампания след време.

Припомняме, че при жестокия инцидент певицата се отърва без наранявания, но единствената й спътничка в колата бе сериозно ранена и дори бе в кома. Заради лошото състояние на двата си крака, Илиева бе поставена в барокамера.

Междувременно адвокат Людмил Рангелов обясини пред телевизия Bulgaria ON AIR, че има възможност Дивна да не получи никакво наказание заради пътния инцидент, ако пострадалата не предяви претенции. Адвокат Рангелов смята, че обществеността се информира зле за това какво точно се е случило. Според него става дума за причинена средна телесна повреда, за което законът предвижда до 3 години лишаване от свобода, а неосъждано лице задължително получава само административно наказание. Певецът и приятел на Дивна Дамян Попов подчерта, че е изключено тя да е взела наркотици, каквито публикации се появиха в някой медии.