Рапърът 50 Cent взе едно от най-добрите си бизнес решения и то за милиони. Манията „Биткойн“, която успешно завладява света през последните години докара на рапъра сериозни суми. През 2014 г. легендарният изпълнител приема албумът му „Animal Ambition” да бъде закупуван с дигиталната валута Биткойн и четири години по-късно той бере плодовете на мъдрото си решение. Доходите му от продажбите са се увеличили чувствително заради поскъпването на валутата и сега се радва на още няколко милиона в сметката си.

През 2014 г. албумът на 50 Cent му носи 700 биткойна, които по онова време се оценяват на 662 долара на биткойн. Продажбите му тогава се равняват на 400 хиляди долара. Рапърът не е продавал биткойните по онова време и три години по-късно те вече са с доста по-висока стойност. В момента всеки биткойн се равнява на 12 000 долара, което означава, че тогавашните му приходи от 400 хиляди се увеличават на 8 милиона долара.



Изпълнителят сподели в Инстаграм профила си, че е горд от доброто си бизнес решение. През 2007 г. рапърът направи чудесна инвестиция във VitaminWater. Тогава той спечели 100 милиона долара, след като дялът му бе откупен от Кока Кола.

View post on Instagram
 


Но въпреки отличния си бизнес нюх през лятото на 2015-а г. 50 Cent фалира. Тогава той затъва в дългове за милиони долари, но ето че Биткойн се оказва светлината в тунела. Към инвестиции в криптовалутата се ориентират все повече хора от всички прослойки на обществото, дори и звезди. Само за 8 години Биткойнът се превърна в едно от най-надеждните финансови средства за милиони хора по света.

Четете още: Расистки скандал беляза сватбата на Радина със сина на Майкъл Джордан