Автор
Роси Кацарова

Тъжно: Повече няма да видим Адриана Лима без дрехи

Адриана Лима вече няма да е ангел на Victoria's Secret. Или поне до това заключение достигнаха световните медии, след като красавицата обяви, че не възнамерява повече да се съблича и да показва сексапилното си тяло.

Изящната дама сама направи сензационното съобщение чрез профила си в социалната мрежа Instagram. Бразилката сподели, че е достигнала до решението благодарение на писмо от своя приятелка. То я накарало да проумее, че не иска да сваля дрехите си за празни каузи.

Адриана разкрива, че е получила предложение да заснеме секси видео, но написаното от дружката помогнало да осъзнае как работата се отразява на здравето и психическото състояние. От написаното от Лима стигаме до заключението, че красавицата навярно се е замислила не само за това, но и си е дала сметка как сексапилните фотографии влияят върху самочувствието на дамите и не подкрепя ли чрез кадрите си изграждането на нереалистични критерии за красота.

"Въпреки че съм поемала много такива ангажименти, нещо се промени, когато приятелка се свърза с мен, за да сподели, че е нещастна с тялото си. Това ме накара да се замисля... Какво ли е всеки ден да се събуждам и да мисля как изглеждам. Ще бъда ли приета в работата си? В този момент осъзнах, че повечето от жените вероятно постоянно се опитват да се впишат в стереотипите, които обществото, социалните мрежи, модната индустрия и други им налагат", гласи част от смелото признание на Лима.

Припомняме ви, че само преди няколко седмици друг от ангелите заяви, че няма повече да дефилира за бранда. Става дума за Алесандра Амброзио, която разкри, че спира да работи за модния гигант и подчерта, че е за нея е било чест да бъде от част от семейството на Victoria's Sceret.