Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Четирите знака, които могат дълго да таят обида

Всеки има право на своите емоции и всеки трябва да покаже, че е наранен. Някои зодиакални знаци обаче обичат да крият дълго в себе си обидата и да мълчат. Те носят дълго време камъка в пазвата си (понякога през целия си живот), дори да им се извините искрено. Те могат да склонят и да простят, но никога няма да забравят. Кои са тези знаци, чиято злопаметност понякога надхвърля границите?

Телец Нищо чудно, че са в този списък. Те сте най-упоритият знак на зодиака и дълго време задържат недоволството си. Когато някой ги обиди, трудно могат да простят на този човек. Телецът може по принцип да прости, но да забрави - за нищо на света. Само защото някой му се е извинил, не означава, че той автоматично ще забрави как този човек го е наранил. Телецът запазва чувството на негодувание (и дори често има желание да си отмъсти), но само защото смята, че чувствата му трябва да бъдат ценени повече, отколкото да се измъкнат с дежурните извинения след това. Освен това този знак е изключително упорит, поради което е много трудно да си промени мнението и отношението към този, който го е обидил. Неговото недоволство ще остане с него дълго време, ако не и завинаги. Дори да прости, никога повече няма да има доверие на този човек в живота си.

Рак – Ракът най-много мрази кавги и несъгласия с онзи, когото обича. Дали това е огромен конфликт или малък спор - няма значение. Ракът прикрива обидата, затваря се в себе си и категорично отказва да обсъди случилото се и да намери компромис. Този знак обаче ясно разбира едно нещо: когато хората знаят, че могат да си играят с чувствата и емоциите на някого, те започват да го използват. Дори след извинението Ракът продължава да изпитва болка и дискомфорт, които скоро няма да бъдат забравени.

Лъв – Ако някой направи грешка, когато общува с Лъва, по-добре е да избяга далече от него и за дълго време. Когато е предизвикан гнева му, силно избухва и ярко изразява емоциите си. Знае точно как да нанесе удар след това по болното място на този, който го е обидил и да го направи обект на груби подмятания и подигравки. Дълго време ще запази обидата в себе си и ще охладнее в отношението си към този човек. Може да прости обидата, но онзи, който го е обидил, ще трябва да спечели отново уважението и доверието му, което ще е доста трудно.

Везни – Везните мразят всяка конфронтация с цялата си душа, така че когато възникнат спорове или противоречия, те правят всичко възможно, за да ги предотвратят и да ги погасят още в зародиш. Този знак умело се преструва, че изобщо не ги боли и внимателно скрива негативните си чувства. Но това не означава, че Везните нямат такива! Имат и то в изобилие. Те се обиждат много силно. Могат да се превърнат в актьори, достойни за Оскар. Въпреки, че умеят да скриват недоволството си зад ледената си и учтива външност и да бъдат убедителни, че всичко е наред, то обидилият ги престава да съществува за тях. Може да се преструват, че всичко е наред и че прощават на този човек, а след няколко дни всичко да му кажат право в лицето. Везните няма да забравят и ще помнят за дълго време.

Четете още: Какви жени харесват мъжете от различните зодии