Автор
Ева Григорова

Тънката талия на Ким Кардашиян на Met Gala е толкова опасна, че може да изложи на риск живота на друг човек

Визията, която Ким Кардашиян подбра за тазгодишната Met Gala, е буквално спираща дъха. Стегнатата талия на нейната сребриста рокля с корсет на John Galliano беше толкова мъничка и толкова невъзможна, че изглеждаше сякаш е постигната с помощта на Фотошоп.

Ким винаги е била готова да подложи тялото си на различни трансформации в името на славата си. За да се побере в роклята, която Мерилин Монро е носела, за да изпее "Честит рожден ден" на Кенеди за Met Gala през 2022 г., тя свали 16 килограма за три седмици. Кардашиян направи и ужасяващите вампирски процедури за лице (при тях кръвта ви се отстранява и след това се инжектира в лицето ви) известни. „Ще опитам всичко“, призна веднъж Ким. „Ако ми кажете, че буквално трябва да ям изпражнения всеки ден и ще изглеждам по-млада, просто бих го направила."

Ясно е, че всяко човешко същество има правото да решава какво иска да прави със собственото си тяло – и все пак... безспорно е, че Ким и сестрите ѝ са повлияли значително върху това, което сега е широко прието като идеал за женските фигури.

„Изглежда ли дупето ми голямо в тази дреха?“ Преди беше въпрос, на който искахте хората да отговарят с „не“ – сега летенето до Турция за бразилско повдигане на дупето, за да направите задните си части възможно най-големи, е нещо съвсем обичайно.

Семейство Кардашиян са направили милиарди, маркетирайки живота и продуктите си на млади жени и със сигурност имат известна отговорност и към своите фенове, нали?

Те са модели за подражание, независимо дали искат да бъдат или не. Поради това насърчаването на бързи диети и недостижими форми на тялото е не само изключително безотговорно, но и опасно. Ким винаги е отричала слуховете, че си е правила пластична операция, включително премахване на ребра, за да намали талията си. „Дори не знам дали това е възможно“, каза тя.

Проблемът с нейните тоалети на Met Gala – и причината, поради която тялото на Ким не е само нейна работа, се крие в това, че ако за нея това е просто забавен, моден момент на червения килим, то може да изложи живота на някой друг на риск.

Дори мозъкът ви да ви казва, че нейната фигура не е постижима в реалния живот, очите ви казват, че е така, защото я гледате и тя го е постигнала.

Повечето здравни експерти препоръчват да сваляте около половин-един килограм на седмица, за разлика от 16 килограма за 3 седмици, които Ким настоява, че е свалила, като е носила костюм за сауна два пъти на ден и изключила изцяло захарта и всички въглехидрати, консумирайки само най-чистите зеленчуци и протеини.

„Много хора ще видят Ким Кардашиян, особено хора с хранителни разстройства или млади жени, смятайки, че е възможно или е необходимо да загубят толкова драматично количество тегло за сравнително кратко време, “, казва Никола Лъдлам-Рейн от Британската диетична асоциация, добавяйки: „Хората не трябва да получават съвети за хранене от знаменитости.“

Не, не трябва.

Те обаче го правят.

И ако вие и аз сме добре запознати с този факт, задължение и на Ким Кардашиян е да бъде.