Автор
Веселина Петрова

Тя открито заяви, че не иска деца, ето как реагираха последователите ѝ

Стефани Ноубъл от САЩ публикува видео в TikTok, в което разказва как и защо е решила да няма деца, и споделя мнението на последователите си в коментарите.

Както сама казва, тя се е уморила постоянно да обяснява на хората защо е взела такова решение.

"Аз сама избрах да нямам деца и всички ме питат: "Каква е целта ми в живота?"

"Целта ми е да си оправя ноктите, да пазарувам, да се почерпя, да се порадвам на чантата, която си купих. Да се наспивам, да пътувам, да подремвам, когато искам. Така че не казвайте, че нямам цел в живота, защото нямам деца. Как не ви е срам!“, казва Стефани във видеото.

Самото видео се разпространи мълниеносно и събра почти 3 милиона гледания само за няколко дни, а последователите ѝ дадоха смесени коментари, пише "За жената".

Докато някои я приветстваха и казваха, че сами са взели такова решение и това е най-доброто нещо, което са правили в живота си, според други тя е пълна егоистка. Но също така я подкрепят, защото никой няма право да те пита каква е целта ти в живота, когато нямаш деца.

"Аз съм майка на 3 деца и все още не знам каква е целта ми“, пише една от дамите.

"Като майка с деца ви моля да отидете на тропически остров заради мен и да се забавлявате.“, пише друга.

"Имам 3 деца и все още успявам да си оправя ноктите, да пазарувам, да спя и да ходя на почивки и дори да си позволя луксозни дрехи. Можете да имате всичко това с деца“, контрира трета.

"Ще съжаляваш за това после, когато си между 45 и 80 години, кой ще е около теб, кой ще те посещава“, коментират други.

@iamstephanienoble What a wild thing to wake yo to. 😂😂😂 Women who don’t have kids… we still have a lot of purpose. #childfreebychoice #childfree #kidfreelife #nypost #greenscreen ♬ original sound - Stephanie Noble

Всъщност темата за това дали си сама и щастлива и с деца, но недоспала, без лично време за баня, излет и тоалет, но може би отново щастлива по свой начин, отдавна вълнува обществото. Тя е нещо като кое е първото - кокошката или яйцето. Реално погледнато обаче всеки има право сам да реши какво да прави с живота си. Нали? Дори за хората с деца, наследниците не са единствената смислена цел в живота им. Би било жалко да е така. Защото децата растат, скоро тръгват по собствен път и ако вие нямате друга цел, ще изпаднете в огромна черна дупка.

Живейте така, както искате, и така, както ще се чувствате щастливи, без да плащате данък на общественото мнение.