Автор
Евелин Попадийна

Модното правило от соца, което е истински хит в момента

Както вече всички знаем, модните тенденции са циклични! Днес ще си говорим за едно такова модно правило, което живее нов живот.

Става дума за чорапите! Ако до скоро спазвахме тенденцията чорапите ни да не се виждат, то вече можем да спрем да се притесняваме дали чорапът ни се вижда, или не.

Белите чорапи бяха изключително модерни по време на социализма в България. Важна роля в тази мода при българските жени изиграха старите български филми, в които главните героини обичаха да комбинират рокли, сладки обувки и бели чорапи. Пикът на тази тенденция в България е през 80-те години.

Без значение дали говорим за актриса, или обикновена жена, всички бяха склонни към белите чорапи, при това ги носеха не само с ниски обувки, а и с високи. Дори легендарната Коко Шанел е залагала на това – по този начин краката ѝ не са били нито студени, нито горещи.

Е, това модно правило се завръща с пълни сили и инфлуенсърите по цял свят започнаха да го интегрират в новите тенденции.

Само преди няколко години модните стилисти Каро Дуар и Джилда Амброзио предложиха нов подход към чорапите под обувки и сандали. Практичността на този аксесоар се радва особено на хора с ниско кръвно налягане, защото крайниците им често са студени, особено пръстите на краката.

Пролет 2024: Забравете за тези обувки
МОДА
Автор Евелин Попадийна

Пролет 2024: Забравете за тези обувки

Автор Евелин Попадийна