Автор
Евелин Попадийна

Как да миете лицето си като дерматолог

Миенето на лицето е първата стъпка в рутината за грижа за кожата. Доста често обаче се случва да не я изпълняваме правилно. Да, колкото и да не ви се вярва, голяма част от жените не измиват лицето си правилно.  

Все пак начинът, по който миете лицето си, може да промени външния ви вид. Точно затова от Американската академия по дерматология са съставили кратък списък с неща, които трябва и не трябва да правим, докато измиваме лицето си.  


Ето няколко съвета от дерматолози как да поддържате кожата на лицето си здрава:
- Използвайте нежен, неабразивен почистващ продукт, който не съдържа алкохол.
- Намокрете лицето си с хладка вода и използвайте върховете на пръстите си, за да нанесете почистващ продукт. Използването на кърпа, мрежеста гъба или нещо различно от върховете на пръстите ви може да раздразни кожата.
- Изплакнете с хладка вода и подсушете с кърпа.
- Нанесете овлажняващ крем, ако кожата ви е суха или сърби. Бъдете нежни, когато нанасяте крем около очите си, за да не дърпате прекалено силно кожата в тази деликатна зона.
- Ограничете миенето до два пъти на ден и след изпотяване. Мийте лицето си веднъж сутрин и веднъж вечер, както и след обилно изпотяване. Изпотяването, особено когато носите шапка или каска, дразни кожата. Измийте лицето си възможно най-скоро след изпотяване. 

Опитайте се да спазвате тези правила и ще видите промяна в кожата си още след първата седмица.

7 маски с ягоди за по-сияйна кожа
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Евелин Попадийна

7 маски с ягоди за по-сияйна кожа

Автор Евелин Попадийна