Автор
Евелин Попадийна

8 алтернативи на ботокса

Инжектирането на ботокс е една от най-ефикасните процедури против остаряване на кожата. Освен това осигурява незабавен резултат, като подобрява вида на кожата с течение на времето.

За жените, които имат причини, поради които не искат да поставят ботокс – цена, страх от игли, бременност, предлагаме някои алтернативни решения. Тези процедури ще забавят признаците на стареене и ще подобрят вече видими фини линии и бръчки. Все пак няма да направят толкова забележима промяна, колкото ботоксът.

Преди да започнете тези процедури обаче е добре да се консултирате с дерматолог.

Фракционни лазери
Лазерната терапия е една от най-ефективните, щом стане дума за подмладяване. Фракционираните лазери за възстановяване на повърхността на кожата могат да подобрят тона и текстурата ѝ. Те засягат горния слой на кожата и стимулират естествения процес на оздравяване. Това насърчава производството на колаген, което води до по-здрава и еластична кожа, също така намаля появата на фини линии.

Микротокова терапия
Лечението включва лека електрическа стимулация за проникване в най-дълбоките слоеве на кожата, като катализира производството на колаген и еластин за цялостно тонизиране и стягане. Микротокът осигурява незабавен лифтинг ефект, но за да видите разлика във фините линии и бръчките се изисква редовна манипулация – около три пъти седмично в продължение на шест месеца).

Радиочестотна терапия
Тя генерира топлина за стягане на отпуснатата кожа, което е чудесно за лифтинг на лицето без реален лифтинг. Тези устройства работят, като изпращат топлина дълбоко в кожата, което води до стягане на тъканите и образуване на колаген.

Ултерапия
Тази терапия се позовава на ултразвук и се използва както за стягане, така и за повдигане на кожата. Може да се използва за намаляване на увисналата кожа на клепачите, за стягане на челюстта и шията и за повдигане на веждите. Ултразвуковата технология  се използва за преглед на слоевете на кожата, които ще бъдат третирани, за да се третира само точно определена тъкан. Процедурата осигурява топлина на тази тъкан и по този начин стяга и повдига кожата, без да са необходими хирургически разрези. А веднага след нея можете да се върнете към нормалните си ежедневни дейности.

Микронидлинг
Тази процедура е популярна в цял свят. Различни устройства пробиват кожата с много фини игли, стимулирайки производството на колаген. Проучванията показват, че микроиглите намаляват бръчките чрез увеличаване на производството на колаген. 

LED терапия
Тази терапия е напълно неинвазивен тип светлинна терапия. Тя си взаимодейства с клетките на кожата, за да стимулира подмладяването чрез повишаване на колагена, което води до намаляване на фините линии и бръчките, избледнели белези, смалява порите и прави по-равномерен тона на кожата. Резултатите не се виждат на момента, както е при ботокса, ще е нужно да отделите повече време и търпение. 

Козметична акупунктура
Козметичната акупунктура е по-малко инвазивен начин за стягане на отпусната кожа и подобряване на общия ѝ тонус. Тя помага за укрепване на мускулите под кожата и увеличава притока на кръв към тези тъкани за производство на колаген.

Продукти за лице с ретиноиди
Третиноинът може да доведе до подобрение на тонуса и текстурата на кожата само за няколко месеца. Вечерната употреба на тези продукти може да стимулира колагена и да поддържа кожата млада и еластична. 

7 маски с ягоди за по-сияйна кожа
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Евелин Попадийна

7 маски с ягоди за по-сияйна кожа

Автор Евелин Попадийна