Автор
Веселина Петрова

Нострадамус предсказал земетресението в Япония

Едно от предсказанията на Нострадамус за 2024 г. се сбъдна само няколко часа след настъпване на новата година, пише New York Post. 

Според изданието, легендарният пророк е написал за 2024 г.: „Сухата Земя ще стане по-изсъхнала и ще има големи наводнения“. С думи той вероятно е визирал земетресението, което удари Япония. 

Трусът уби 48 души и предизвика огромни вълни, които принудиха много хора да се евакуират по по-високите етажи на сградите. Властите в Япония отбелязват, че заради частичните наводнения над 120 души чакат да бъдат евакуирани, писа "Телеграф". 

Предсказанието на Нострадамус очевидно не е единственият знак , предсказал сеизмичното бедствие. През лятото водолази в Тайван се натъкнаха на ранена гигантска риба-гребло, известна като „рибата на Страшния съд“. Мнозина вярват, че тя е знак за предстоящи земетресения. 

Според едно любопитно сеизмично суеверие, базирано на японската митология, планктоноядът, който живее на близо 900 метра под повърхността на океана, умишлено ще се издигне на повърхността преди настъпващ трус, пише "Факти".

Същото събитие е забелязано и преди ужасяващото земетресение и цунами през 2011 г., които предизвикаха авария в АЕЦ „Фукушима“. Риба-гребло е изплувала два пъти на повърхността в месеците, преди трагедията.