Автор
Теодор Муховски

В кои дни се вярва на сънищата и как да "поръчате" сън за себе си

Понякога хората виждат в съня си събития, които скоро се случват в реалността, и това предизвиква изненада, интерес и дори някакъв страх, който предизвиква страхопочитание. Какво представляват пророческите сънища, на кого се сънуват по-често и в кои дни ни "посещават" най-често? 

Пророческите сънища са различни: те предупреждават за бъдещи неприятности, опасни ситуации, в които можем да попаднем, показват хора, които ще срещнем в бъдеще. В тях се разиграват сюжети, чиято същност често осъзнаваме по-късно. 

Сънищата невинаги са еднозначни и прости: по-често те са изпълнени с образи, метафори, които трябва да бъдат разшифровани. Езотериците смятат, че сънят е своеобразен сноп от информация, която мозъкът "улавя" в пространството през нощта, когато тялото ни е в особено, частично "изключено" състояние. 

Съществуват огромен брой варианти на събития, които се случват едновременно, но винаги има сценарий, който има повече шансове за реализация и той се оказва най-вероятният. И именно това можем да видим в съня. 

Кой има по-голяма вероятност да види пророчески сън 

Поне веднъж в живота със сънища се сблъскват от една трета до половината от хората на Земята. Понякога те идват при тези, които не вярват в тяхното съществуване, и тогава обръщат съзнанието на такъв човек. 

Но по-често ги виждат хората с отворен ум, тези, които имат навика да слушат интуицията си и да ѝ се доверяват, тези, които обичат енергийни практики, медитация, йога и т.н. 

Жените по природа имат по-развита интуиция, така че мъжете-логистици по-рядко получават опит с пророчески сънища. 

Кога се сънуват пророчески сънища 

Това може да се случи във всеки един ден. Понякога сънят идва като намек, когато трябва да вземем важно решение, или малко преди да имаме нужда да вземем това решение. Пророческите сънища често се сънуват преди някакво важно събитие, случка, а понякога се повтарят в продължение на месеци и дори години и едва след дълго време намираме обяснение за странните образи, разбираме какво е означавал сънят, какво е предупредил. 

Но все пак експертите отбелязват, че има периоди, когато пророческите сънища с особена готовност посещават хората по целия свят. 

В кои дни от седмицата се появяват пророчески сънища? 

Четвъртък 

Сънищата от четвъртък до петък много често се оказват истина. Много хора говорят за това и то е вярно. Важно е, след като сте видели перспективите, да приемете съня сериозно и да го използвате за свое добро: може би той ще ви помогне да избегнете трагедия или да спечелите победа там, където се очертава поражение. Любовните пророчества също се сбъдват: спомнете си такъв сън и проследете развитието на събитията. 

Петък 

Сънищата от петък до събота могат да разкажат за съдбата на роднини и приятели. 

Събота 

Пророчески сънища могат да се появят в събота вечер и да се сбъднат понякога в рамките на деня или дори на няколко часа. Ако това е бил кошмар, видели сте нещо ужасно, тъжно, тревожно, опитайте се да анализирате видяното без страх, с хладнокръвен ум, и тогава със сигурност ще успеете да промените хода на събитията. 

Неделя 

В неделя често сънувате хубави сънища, които ви обещават късмет и благополучие. Освен това последният ден от седмицата е вашият шанс да вземете нещата в свои ръце и сами да решите какво искате да сънувате. Концентрирайте се, представете си ситуацията, която ви тревожи, и формулирайте на глас или пред себе си искане за сън, което ще ви подтикне към вземане на решение. 

Много хора успяват, въпреки че на повечето им е необходимо време, за да го направят. 

В други дни сънищата по-често са празни: обикновено гледаме филми за това, за което мислим през повечето време, виждаме бъдещето, което искаме или не искаме за себе си, т.е. тези сънища са проекции на нашите надежди или страхове, но не и пророчества. 

Те могат да отворят вратата към подсъзнанието ви, да ви помогнат да видите нещо, което е изтласкано от съзнанието ви, а понякога сънищата не носят никакво значение: не си струва да им се обръща внимание. А такива истории се забравят бързо, почти веднага след събуждането. 

Лунен цикъл 

Пълнолуние

През този период най-често сънувате сънища. Те винаги са ярки, "живи", запомнящи се. На сутринта лесно можете да възпроизведете сюжета, да си спомните образи, детайли. 

Растяща Луна

В тази фаза можете да очаквате бързо сбъднати пророчества (в рамките на няколко дни). 

Намаляваща Луна

Бъдете готови за тревожни сънища, които дават насоки как да действате правилно в някаква трудна ситуация, която скоро ще възникне. Новолуние. Какво ще се случи след месеци или дори наготово, можете да видите. когато Луната изчезне от погледа ни.

Какво означава, когато котката спи по гръб
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Теодор Муховски

Какво означава, когато котката спи по гръб

Автор Теодор Муховски
Какви са ползите от сънуването на кошмари
ЗДРАВЕ
Автор Антония Дамянова

Какви са ползите от сънуването на кошмари

Автор Антония Дамянова